Η περιβαλλοντική ομάδα με τη βοήθεια ολόκληρου του σχολείου (μαθητών και καθηγητών) υλοποίησε το πρόγραμμα “Απολλωνίων Φύσις”.

Με την επιλογή του θέματος αυτού θέλαμε να εκφράσουμε το σεβασμό μας προς το φυσικό περιβάλλον, το ενδιαφέρον και την αγωνία μας για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του τόπου μας. Γυρίσαμε όλο το Δήμο Απολλωνίων και προσπαθήσαμε να καταγράψουμε όλες τις φυσικές ομορφιές. Εντυπωσιαστήκαμε με αυτά που είδαμε, καταγράψαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε και τα παρουσιάσαμε στο σχολείο αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Επιπλέον επισκεφτήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αράχθου όπου αποκομίσαμε πολλά στοιχεία σχετικά με θέματα περιβάλλοντος και Οικολογίας, πραγματικά εφόδια για να αναπτύξουμε ακόμη μεγαλύτερη Οικολογική συνείδηση.

Δείτε την παρουσίαση:

Συντονιστές του Προγράμματος οι εκπαιδευτικοί Μήτσουρας Αθανάσιος, Κομτζιάς Ιωάννης και Παπαγεωργίου Νικόλαος. Εθελοντικά συμμετείχαν στην ομάδα των εκπαιδευτικών οι: Λάζαρη Ιωάννα, Μποβίλας Κων/νος και  Λώλης Χρήστος  Να σημειώσουμε εδώ ότι όλη η προσπάθεια καθηγητών και μαθητών είχε ως μόνιμο στήριγμα και πολύτιμη βοηθό την κ. Παναρίτου Κωνσταντίνα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Λευκάδας.

Print Friendly, PDF & Email