Αφιέρωμα στην προσπάθεια για θετικό ψηφιακό αποτύπωμα.

INTERNET_SAFETY_LOGOsmalla

Το ψηφιακό σου αποτύπωμα είναι το σημάδι που αφήνεις κάθε φορά που χρησιμοποιείς το Διαδίκτυο και μπορεί να διαμορφώσει τη διαδικτυακή σου φήμη.

Τα ψηφιακά σου αποτυπώματα μπορεί να είναι θετικά ή αρνητικά και διαμορφώνουν τον τρόπο που οι άλλοι σε αντιμετωπίζουν στο παρόν ή ακόμη και στο μέλλον.

Όσο μεγαλύτερη αλληλεπίδραση έχεις σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, τόσο μεγαλύτερο είναι το ψηφιακό αποτύπωμά σου. Για παράδειγμα αν κατά μέσο όρο έχεις 200 «φίλους» και οι επαφές αυτές έχουν επίσης κατά μέσο όρο 200 «φίλους» τότε μία ανάρτησή σου (κείμενο, φωτογραφία ή βίντεο) θεωρητικά έχει αντίκτυπο σε 200×200=40.000 επαφές!

Όσο περισσότερες δραστηριότητες κοινοποιείς πλέον στο Διαδίκτυο, τόσο οφείλεις να γνωρίζεις ότι το υλικό μπορεί να ενσωματωθεί και αλλού διαδικτυακά, οπότε άλλοι μπορεί να είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Αν χρησιμοποιείς το Διαδίκτυο σωστά δεν υπάρχει λόγος να να ανησυχείς σχετικά με την ψηφιακή φήμη σου. Αλλά σε γενικές γραμμές, ως έφηβος, πρέπει να επανεξετάσεις με ποιον τρόπο επιπόλαια σχόλια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη, θα μπορούσαν ακόμα να είναι διαθέσιμα όταν ενδεχομένως υποβάλλεις αίτηση για θέσεις εργασίας στο μέλλον.

Μία αρνητική ψηφιακή φήμη όπως προκύπτει από ένα ακατάλληλο σχόλιο ή μία φωτογραφία μπορεί να έχει επιζήμιες συνέπειες για τη μεταγενέστερη ζωή σου.

Πηγή: safer-internet.sch.gr

Με αφορμή την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου, πραγματοποιήσαμε εκδήλωση αφιερωμένη στο «ψηφιακό αποτύπωμα» που όλοι μας αφήνουμε στο Διαδίκτυο και προβάλαμε την ταινία μικρού μήκους «ΤΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ», βραβευμένη ταινία, συμπαραγωγή της Safer Internet Hellas και της art productions.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Διαβάστε ακόμη...
15/10/2019 – Η Εκδήλωσή μας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού CodeWeek 2019... Για 6η συνεχόμενη χρονιά το Σχολείο μας πραγματοποίησε εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (Codeweek) 2019. Στην εκδήλωση συμμετ...
7/10/2019 – Ενημέρωση για το Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras 2019-2020... Ο Διαγωνισμός Bebras (προφέρεται «Μπέμπρας» και σημαίνει «Κάστορας» στα Λιθουανικά) υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2006 και θα διοργανωθεί για δεύτερη ...
21/9/2019 – Back 2 School 2019! Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου μας εύχεται καλή χρονιά με νέο πλούσιο υλικό για μαθη... Για μια ακόμη χρονιά το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, μέσω του ιστοτόπου Saferinternet4kids, και με αφορμή την έναρξη της Σχολικής χρονιάς, μας...
11/9/2019 – 4η συνεχόμενη πιστοποίηση του Σχολείου μας με χάλκινο μετάλλιο eSafety Label... Το eSafety Label είναι μια πανευρωπαϊκή υπηρεσία διαπίστευσης και υποστήριξης για τα σχολεία, με στόχο να προσφέρει ένα ασφαλές και εμπλουτισμένο περι...