H ώρα του κώδικα είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που φθάνει σε δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε 180+ χώρες. Οποιοσδήποτε, οπουδήποτε μπορεί να οργανώσει μια εκδήλωση για την Ώρα του Κώδικα. Ωριαία μαθήματα είναι διαθέσιμα σε πάνω από 30 γλώσσες. Δεν χρειάζεται καμία εμπειρία και είναι κατάλληλο για ηλικίες από 4 έως 104! Η ώρα του κώδικα είναι μια ωριαία εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη να απομυθοποιήσει τον προγραμματισμό και τη συγγραφή κώδικα και να δείξει ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλάβει τα βασικά.

Για μια ακόμη χρονιά το Σχολείο μας, συμμετείχε στην Ώρα του Κώδικα. Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής, οι 3 τάξεις του Γυμνασίου και η Α΄ Λυκείου, ολοκλήρωσαν μια ώρα του κώδικα, χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές της πλατφόρμας Code.org.

Οι μαθητές απέκτησαν προσωποποποιημένη πρόσβαση στις εφαρμογές, μέσα από ηλεκτρονικές τάξεις που δημιούργησε για το σκοπό αυτό ο καθηγητής Πληροφορικής του Σχολείου μας, Παπαγεωργίου Νίκος.

Ο Κλασικός Λαβύρινθος, η συγγραφή κώδικα με την Έλσα και την Άννα, το Minecraft, το Star Wars, μερικές μόνο από τις εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Αξίζει να επισκεφτείτε την ενότητα Studio του Ιστοτόπου, να παρακολουθήσετε τα μαθήματα διάρκειας 20 ωρών για αρχάριους κάθε ηλικίας, να εξερευνήσετε τις διαθέσιμες εφαρμογές, που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και την ηλικιακή ομάδα που απευθύνεστε, και πολλά άλλα!

Υπάρχει πολύ υλικό μεταφρασμένο στα Ελληνικά, και με μια γρήγορη ματιά σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει. Στη σελίδα learn μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα για καλύτερη αναζήτηση, ανάλογα με τα κριτήρια που εσείς θα θέσετε!

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να σας προτείνω και το δικό μου αγαπημένο. Silent Teacher το όνομά του και μπορείτε να το δοκιμάσετε εδώ. Το silent teacher είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος. Χωρίς καμιά βοήθεια βασίζεται στην παρατηρητικότητα των μαθητών οι οποίοι μέσα από τα λάθη τους καταλαβαίνουν τις μεταβλητές και τους τύπους τους, λογικές πράξεις, βασικές εντολές, ακόμη και τη χρήση συναρτήσεων! Με μια μικρή βοήθεια από τον εκπαιδευτικό μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστικό και να παρακινήσει τους μαθητές για το κάτι τις παραπάνω!

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους και ελπίζουμε να είμαστε καλά και να συμμετέχουμε και του χρόνου!

Print Friendly, PDF & Email