Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας και το ΚΠΕ Σφακιωτών, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων (2 Φλεβάρη) σας προσκαλούμε να γνωρίσουμε τα πουλιά που ξεχειμωνιάζουν στον τόπο μας. Σκοπός μας είναι να ανακαλύψουμε τον υπέροχο κόσμο των φτερωτών φίλων μας και να  ευαισθητοποιηθούμε για την προστασία των πουλιών που ταξιδεύουν από την Κεντρική Ευρώπη στη Μεσόγειο για να περάσουν έναν πιο ήπιο χειμώνα.

Σας περιμένουμε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:00 π. μ. στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας.

Θα μας παρουσιάσει ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής και της συμπεριφοράς των πουλιών που φιλοξενούμε στη Λευκάδα, ο εθελοντής της Ορνιθολογικής, αρχιτέκτονας κ. Αχιλλέας Τρανουλίδης.

Παράλληλα τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες και βιωματικά εργαστήρια με θέμα τα πουλιά, όπως ζωγραφική, κατασκευή μάσκας, οριγκάμι κ.α., με την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Σφακιωτών.

Θα ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας με παρατήρηση στον κόσμο των πουλιών και αναγνώρισή τους,  από τις όχθες της μοναδικής μας Λιμνοθάλασσας, χρησιμοποιώντας σχετικό εξοπλισμό (κυάλια, φωτογραφικές μηχανές).

Το εργαστήρι απευθύνεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν

Για τον καλύτερο προγραμματισμό, παρακαλούμε  να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι  Παρασκευή 3/2/2017, ώρα 14.00΄.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας, τηλ. 2645022502 & στο ΚΠΕ Σφακιωτών 2645061316.*Στις 2 Φεβρουαρίου 1977 υπογράφτηκε η Σύμβαση για τους Υγροτόπους στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν.

Υγρότοποι χαρακτηρίζονται τα δέλτα, οι λίμνες, οι λιμνοθάλασσες, οι εκβολές, οι ποταμοί κ.α.

Η συνθήκη αποσκοπεί στην προστασία και τη συνετή χρήση όλων των υγροτόπων μέσω τοπικών και εθνικών δράσεων και διακρατικής συνεργασίας ως μια συνεισφορά στην αειφόρο ανάπτυξη.

Print Friendly, PDF & Email
Διαβάστε ακόμη...
6/2/2019 – Δράση καθαρισμού της Γύρας, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 από το Κ.Ε.Α. Σφακιωτών... Στο πλαίσιο των δράσεων του τοπικού δικτύου για την ανακύκλωση και  προσπαθώντας να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους κατοίκους της Λευ...
17/1/2019 – Πρόσκληση σε δράση ανακύκλωσης «Lefkaxit», από το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.) Σφακιωτών... Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αναληφθεί διάφορες πρωτοβουλίες από το δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Αλλάζω εγώ, αλλάζεις εσύ…. η ανακύκλωση τρόπο...
30/10/2018 – Επισκέψεις Σχολείων και μαθητών στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας για το 2018-2019... Το Δ.Σ. και το προσωπικό της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας εύχεται στους εκπαιδευτικούς  και τους μαθητές του σχολείου σας χαρούμενη και δημιουργ...
23/10/2018 – Διήμερο Εισαγωγικό Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στο ΚΠΕ Σφακιωτών... Το κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σφακιωτών στα πλαίσια της πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» που υλοπο...