Πολύ χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό για θέματα Διατροφής και Καλύτερης Ζωής από το WWF, για χρήση και ιδέες για τη Θεματική Εβδομάδα στα Γυμνάσια. Σας προωθώ το άρθρο που μόλις έφτασε στο email μου:


Θεματική εβδομάδα ?στα Γυμνάσια για τη Διατροφή και άλλα θέματα υγείας προκήρυξε το ΙΕΠ. Και πολύ σωστά, γιατί φαίνεται ότι οι διατροφικές συνήθειες των εφήβων πάνε από το κακό στο χειρότερο όπως δείχνουν οι έρευνες. Ανάμεσα στους φορείς που έχουν συμπεριληφθεί ως προτεινόμενους για συνεργασία με τα σχολεία που θα επιλέξουν τη Διατροφή είναι το WWF, και ειδικότερα το πρόγραμμα Καλύτερη Ζωή.

Εδώ μπορείτε να δείτε τον κατάλογο φορέων που έχουν σχεδιάσει υλικό. Αναλυτικότερα, οι προτεινόμενες στα σχολεία δράσεις της Καλύτερης Ζωής για τη διατροφή και το οικολογικό αποτύπωμα εδώ.

Ξεκινήστε με ένα πολύ σύντομο βίντεο:

…και συνεχίστε αξιοποιώντας τα ερωτήματα που θα θέσουν τα παιδιά. Γιατί ανάμεσα στις δυο φέτες ψωμί αυτού του σάντουιτς υπάρχει ένα τροπικό δάσος; Τι σχέση έχουν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με τη διαδικασία παραγωγής του κρέατος; Κι αν τόση φύση και ρύπανση κρύβεται μέσα στο πιάτο μας, μήπως είναι κρίμα να πετάμε τόσο φαγητό;

Και συνεχίστε να ξετυλίγετε το νήμα αξιοποιώντας το υλικό της Καλύτερης Ζωής. Καλέστε το WWF για ένα εργαστήριο στο σχολείο, ή και τους Δον Κιχώτες για την παράσταση «Μην τρως ό,τι σου σερβιρουν» και καλή σας όρεξη για υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον φαγητό!

Print Friendly, PDF & Email