Το ΚΠΕ Φιλιππιάδας, προγραμματίζει να υλοποιήσει  διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο-εργαστήριο με τίτλο:

«Άνθρωπος και φύση: Γέφυρες συμφιλίωσης και συμπόρευσης».

Το Σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης που έχουν αναλάβει κατά το τρέχον σχολικό έτος ή που προγραμματίζουν να υλοποιήσουν κατά το επόμενο έτος, εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα.

Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλιππιάδας, στην παλιά Παιδόπολη Λίμνης Ζηρού,  την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017.  Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη πνευματικής σχέσης με τη φύση – γνωστικής, φυσικής και συναισθηματικής – και η ενεργός συμμετοχή των εκπαιδευομένων για την ένταξη της φύσης στην εκπαιδευτική πράξη αλλά και στην καθημερινότητά τους.

Στο Σεμινάριο θα μελετηθούν μορφές τέχνης καθώς και διδακτικές τεχνικές οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ως μέσο διαμόρφωσης και ενδυνάμωσης της περιβαλλοντικής συνείδησης και  ενσυναίσθησης για τον φυσικό κόσμο και τα μη ανθρώπινα όντα.

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου θα περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις αλλά και εργαστήρια εφαρμογής ? δραστηριότητες πεδίου προκειμένου η επαφή των εκπαιδευομένων με τη φύση να λάβει χώρα μέσα από μία άμεση, βιωματική διαδικασία. Θα αναπτυχθούν πρακτικές όπως αποτύπωση  στοιχείων της φύσης σε πέτρα, φωτογράφηση δέντρων-τοπίων, ζωγραφική και γραφή σε ξύλο και πέτρα, παρασκευή προϊόντων από τους θησαυρούς της φύσης, κατασκευές από στερεά υλικά. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των Νομών Πρέβεζας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, και Αιτωλοακαρνανίας.

Το ΚΠΕ Φιλιππιάδας θα καλύψει στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, από τον προϋπολογισμό του ένα δείπνο για την Παρασκευή και μπουφέ (πρόχειρο γεύμα), καφέ, νερό, βουτήματα για το Σάββατο.

Επίσης, το ΚΠΕ Φιλιππιάδας θα καλύψει μία (1) διανυκτέρευση (τη Παρασκευή το βράδυ) μόνο αν η απόσταση από το σχολείο που υπηρετούν οι συμμετέχοντες εκπ/κοί είναι μεγαλύτερη από 120 χιλιόμετρα και κινούνται με συγκοινωνιακό μέσο και μεγαλύτερη από 160 χλμ. αν κινούνται με Ι.Χ. Η φιλοξενία τους θα γίνει σε ξενοδοχείο της πόλης της Φιλιππιάδας.

Τα έξοδα μετακίνησης των εκπαιδευτικών από και προς το ΚΠΕ Φιλιππιάδας δεν καλύπτονται από το ΚΠΕ Φιλιππιάδας.

Επιπλέον το ΚΠΕ Φιλιππιάδας θα δώσει στους εκπαιδευτικούς βεβαίωση παρακολούθησης του διήμερου σεμιναρίου.

Συνολικά μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο 60 εκπαιδευτικοί.

Κατά την επιλογή των υποψηφίων προηγούνται:

Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολική μονάδα και οι οποίοι δεν έχουν παρακολουθήσει άλλο σεμινάριο του ΚΠΕ Φιλιππιάδας κατά το τρέχον σχολικό έτος καθώς και εκείνοι που υλοποιούν σχετικό πρόγραμμα στο σχολείο τους.

Οι εκπαιδευτικοί που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-17.

Οι εκπαιδευτικοί που έχουν συμμετάσχει λιγότερες φορές στα σεμινάρια του ΚΠΕ Φιλιππιάδας τα τελευταία δύο έτη.

Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν από κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα είναι ο αναγραφόμενος στον πίνακα που ακολουθεί, συνοδευόμενος, ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης, από πίνακα με αντίστοιχο αριθμό αναπληρωματικών:

 ΤΑΚΤΙΚΟΙ

 

ΝΟΜΟΣ

ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΝΟΜΟΣ

ΑΡΤΑΣ

ΝΟΜΟΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΝΟΜΟΣ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΝΟΜΟΣ

ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Α/ΘΜΙΑ 8 6 5 5 4 2
Β/ΘΜΙΑ  

8

 

6

 

5

 

5

 

4

 

2

(Αν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών μιας Δ/νσης είναι λιγότερες από τις προβλεπόμενες, οι θέσεις τους θα καλύπτονται από τους εκπαιδευτικούς των άλλων Δ/νσεων).

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Σεμινάριο, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση που επισυνάπτεται και να την υποβάλλουν στον Υπεύθυνο Σχολ. Δραστηριοτήτων του Νομού τους έως τη Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017.

Η λίστα συμμετεχόντων καθώς και η λίστα όλων των αναπληρωματικών ανά Διεύθυνση και Βαθμίδα εκπαίδευσης και οι αιτήσεις από κάθε Διεύθυνση παρακαλούμε να αποσταλούν στο ΚΠΕ Φιλιππιάδας μέσω Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέχρι τη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 (καταληκτική ημερομηνία).

Παρακαλούμε για την άμεση και έγκαιρη ανταπόκρισή σας για να είναι δυνατή η έγκαιρη έγκριση του σεμιναρίου από το Υπουργείο Παιδείας.

Εγκαίρως θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας :

  1. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Σεμιναρίου
  2. Κατάσταση εισηγητών
  3. Κατάσταση συμμετεχόντων εκπ/κών

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο Υπεύθυνος ΚΠΕ Φιλιππιάδας

Μπάσιος Δημήτριος

Print Friendly, PDF & Email
Διαβάστε ακόμη...
18/10/2019 – Παρουσίαση εργαστηριακών ασκήσεων από το ΕΚΦΕ Λευκάδας την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019... Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους Υπεύθυνους των Σχολικών Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών (Υ.Σ.Ε.Φ.Ε.) καθώς και τους υπόλοιπ...
16/10/2019 – Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες στη Λευκάδα!... Σας ενημερώνουμε σχετικά με την υλοποίηση ενός προγράμματος Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη με συντονιστές το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης ΜΙΟ...
16/10/2019 – Στατιστική Β΄ Λυκείου. Διόρθωση στο Φάκελο μαθητή/μαθήτριας σχετικά με τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα 2014-201... Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 40/03-10-2019 του Δ.Σ.) σάς ενημερώνουμε ότι: Στη σελίδα 13 του Φακέλου μα...
15/10/2019 – Η Εκδήλωσή μας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού CodeWeek 2019... Για 6η συνεχόμενη χρονιά το Σχολείο μας πραγματοποίησε εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (Codeweek) 2019. Στην εκδήλωση συμμετ...