Το ινστιτούτο Fraunhofer σε συνεργασία με τη αστική μη κερδοσκοπική εταιρία New Wrinkle και το δίκτυο αειφόρων νήσων «ΔΑΦΝΗ», οργανώνουν ένα εργαστήριο ? σεμινάριο για δέκα (10) εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην αγγλική γλώσσα.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 25 Αυγούστου 2017 στις εγκαταστάσεις του ινστιτούτου Fraunhofer, στο Kassel της Γερμανίας. Σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να έρθουν σε επαφή με νέες τεχνολογίες και λύσεις που δίνουν ώθηση στην δημιουργία πραγματικά έξυπνων νησιών.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στόχος του προγράμματος είναι:

-να έρθουν οι εκπαιδευτικοί σε επαφή με νέες τεχνολογίες και να γνωρίσουν τα αποτελέσματα που έχει η διαδεδομένη χρήση τους στην τοπική κοινωνία

-να αποκτήσουν εργαλεία ώστε να μεταδώσουν αυτή τη γνώση με διαδραστικό τρόπο στους μαθητές τους

-να δώσει την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς μέσω της επίσκεψής τους στο Γερμανικό νησί Pellworm, να δουν από κοντά πώς αυτές οι τεχνολογικές λύσεις μπορούν να εφαρμοστούν με επιτυχία

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

H διάρκεια του σεμιναρίου είναι 09:00 ? 19:00 καθημερινά, με 2ωρη διακοπή φαγητού το μεσημέρι. Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

-διαλέξεις και σεμινάρια από επιστήμονες και τεχνικούς εκπαιδευτές του Frauhofer στους παρακάτω τεχνολογικούς τομείς: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας/ Διαχείριση Υδάτων/ Διαχείριση Αποβλήτων/ Κινητικότητα/ Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας

-εκπαιδευτική εκδρομή στο πρότυπο νησί Pellworm.

-ομάδες εργασίας που θα παράγουν πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό.

Όσοι και όσες τελικώς επιλεγούν, υποχρεούνται να παρακολουθήσουν όλο το σεμινάριο. Δεν επιτρέπονται αφίξεις μετά την έναρξη, αναχωρήσεις πριν τη λήξη ή επιλογή διδακτικών ενοτήτων κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. H πιστοποίηση παρακολούθησης του σεμιναρίου θα δοθεί εφόσον κριθεί ότι το παραγόμενο εκπαιδευτικό υλικό είναι αξιοποιήσιμο και πρωτότυπο. Ένα μήνα μετά το σεμινάριο, θα πρέπει να παρουσιαστεί από τον εκπαιδευτικό το σχέδιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που θα εφαρμόσει στο σχολείο του ή σε συνεργασία με άλλα σχολεία ή φορείς, αξιοποιώντας την εμπειρία και τις γνώσεις του σεμιναρίου και να το ανεβάσει σε ειδικό ιστότοπο που θα δημιουργηθεί γι΄αυτό τον σκοπό.

ΑΙΤΗΣΗ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Οι αιτήσεις για την παρακολούθηση του εργαστηρίου πρέπει να υποβληθούν έως 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: smartislandseducation@gmail.com.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στις ειδικότητες ΠΕ03/ ΠΕ04/ ΠΕ12/ ΠΕ17/ΠΕ19/ ΠΕ20.

Με την αίτηση συμμετοχής, θα πρέπει να σταλούν τα ακόλουθα στην ελληνική γλώσσα:

-βιογραφικό σημείωμα (έως δύο σελίδες)

-έκθεση έως 300 λέξεων στην οποία ο/η εκπαιδευτικός θα περιγράφει το ρόλο που έχει ένα σχολείο σε ένα έξυπνο νησί.

-σύντομη συνοδευτική επιστολή έως 300 λέξεων στην οποία ο/η εκπαιδευτικός θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θέλει να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς και τους λόγους για τους οποίους θεωρεί τον εαυτό του/της κατάλληλο/η για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τα τυπικά κριτήρια επιλογής είναι τα ακόλουθα:

-Εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια (ΠΕ03/ ΠΕ04/ ΠΕ12/ ΠΕ17/ΠΕ19/ ΠΕ20) που εργάζονται σε δημόσια σχολεία που βρίσκονται στα εξής νησιά:

Λέσβος-Λήμνος-Άγιος Ευστράτιος-Σαμοθράκη-Θάσος/ Χίος-Οινούσσες-Ψαρά-Ικαρία-Φούρνοι-Σάμος/ Σκιάθος-Σκόπελος-Αλόννησος-Σκύρος/ Αίγινα-Σαλαμίνα-Αγκίστρι-Ύδρα-Σπέτσες-Πόρος-Κύθηρα/ Ρόδος-Χάλκη-Τήλος-Σύμη-Κάρπαθος-Κάσος-Καστελόριζο-Αστυπάλαια/ Κώς-Νίσυρος-Κάλυμνος-Λέρος-Πάτμος-Λειψοί-Αγαθονήσι/Κέα-Κύθνος-Σέριφος-Σίφνος-Μήλος-Κίμωλος-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Σύρος/ Νάξος & ΜΚ-Πάρος-Αντίπαρος-Αμοργός-Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος-Σαντορίνη-Ανάφη/Κρήτη/ Κέρκυρα-Παξοί-Λευκάδα-Μεγανήση/ Ιθάκη-Κεφαλονιά-Ζάκυνθος

-καλή γνώση της Αγγλικης Γλώσσας (Αγγλικά επίπεδο Β2)

-η ποσόστωση στον αριθμό των γυναικών (ελάχιστο 30%, όπως ορίζει ο νόμος)

Στη διαδικασία αξιολόγησης θα συνεκτιμηθούν τα ακόλουθα:

-μεταπτυχιακός ή διδακτορικός τίτλος

-άλλες μεταπτυχιακές σπουδές

-ενεργός δράση στην τοπική κοινότητα (π.χ. σε δημόσιες ή δημοτικές βιβλιοθήκες), συμμετοχή σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα (π.χ. Erasmus+), ενεργός διαδικτυακή δράση (π.χ. bloggers), οργάνωση ή συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ενεργός εξωσχολική δράση (π.χ. συμμετοχή σε δράσεις Μ.Κ.Ο.)

-υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

-άλλα στοιχεία του βιογραφικού σημειώματος

Η επιλογή των 10 συμμετεχόντων του εργαστηρίου θα γίνει σε 3 φάσεις:

-προεπιλογή με βάση τα τυπικά κριτήρια της αίτησης συμμετοχής

-επιλογή από επιτροπή με βάση το βιογραφικό σημείωμα, την συνοδευτική επιστολή και την υποβληθείσα έκθεση

-τελική επιλογή με βάση διαδικτυακές συνεντεύξεις από επιτροπή του Fraunhofer και του ΔΑΦΝΗ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, οι τελικώς επιλεγέντες/επιλεχθείσες εκπαιδευτικοί θα ειδοποιηθούν μέσω email για τη συμμετοχή τους στο εργαστήριο. Την παιδαγωγική επιμέλεια του προγράμματος έχει η κα Βικτώρια Χατζηαργυρίου (ΜΑ στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο). Oργανωτικοί υπεύθυνοι του προγράμματος είναι ο κ. Γιώργος Διβάνης (New Wrinkle) και ο Κων/νος Κομνηνός (ΔΑΦΝΗ).

ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι η υποτροφία καλύπτει πλήρως:

α) τα έξοδα μετάβασης, επιστροφής από τον τόπο διαμονής στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

β) τα έξοδα μετάβασης, επιστροφής αεροπορικώς από την Αθήνα στη Γερμανία

γ) τα έξοδα μετάβασης, επιστροφής από τα αεροδρόμια της Γερμανίας στις εγκαταστάσεις του Frauhofer

δ) ημερήσια κάλυψη εξόδων φαγητού για τη διάρκεια του προγράμματος

ε) διαμονή

στ) έξοδα υλικών απαραίτητα για τη παρακολούθηση του προγράμματος

Σε περίπτωση που για κάποια από τις επιλέξιμες περιοχές δεν έχουν τεθεί υποψηφιότητες ή οι υποβληθείσες υποψηφιότητες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια της παρούσας προκήρυξης, το πρόγραμμα διατηρεί το δικαίωμα να μην ανακηρύξει υποτρόφους από την Περιφέρεια αυτή και να απονείμει την αντίστοιχη υποτροφία σε κάποια από τις υπόλοιπες Περιφέρειες, κατά την κρίση της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα καθώς και τους όρους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Εβίτα Κολοκούρη (τηλ.:2155605230,-232) , ή e-mail: kolokouri@new-wrinkle.org και στον κ. Γιώργο Διβάνη στο 6948804086.

Print Friendly, PDF & Email

Διαβάστε ακόμη...

15/10/2018 – Οδηγίες από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων για το πρόγραμμα Euroscola 2019. 14 Νοεμβρίου ο Διαγωνισμός... Σε συνέχεια του σχετικού εγγράφου του ΥΠ.Π.Ε.Θ., σας ενημερώνουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους/στις νέους/νέες της Ευρωπαϊ...
15/10/2018 – Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018... Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 9 π.μ. στο 1ο Λύκειο Λευκάδας, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με θέματα: ...
12/10/2018 – Πρόσκληση σε Διήμερο Εισαγωγικό Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο ΚΠΕ Κρεσ... Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων στα πλαίσια του προγραμματισμού των δράσεών του για το έτος 2018-2019, της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙ...
12/10/2018 – Οδηγίες για την αξιολόγηση μαθητών Γενικού Λυκείου από ξένα σχολεία του εξωτερικού... 1. Μαθητές, κάτοχοι ενδεικτικού ή αποδεικτικού σπουδών ή άλλου σχετικού αποδεικτικού στοιχείου της μαθητικής κατάστασής τους του ξένου σχολείου που λε...