Αγαπητοί μαθητές,

με αφορμή την έναρξη των διαδικασιών για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού δελτίου 2017, δημιουργήσαμε ένα μικρό οδηγό. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή θα πρέπει να έρθετε στο Σχολείο, το συντομότερο δυνατό, για να δημιουργήσετε κωδικούς πρόσβασης.

Μετά την απόκτηση των κωδικών, θα συνδεθείτε στη σελίδα της εφαρμογής ηλεκτρονικού μηχανογραφικού 2017, στη σελίδα: https://exams.it.minedu.gov.gr/

..και θα πατήσετε το κουμπί Είσοδος Υποψηφίου:

Θα δώσετε τον κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης που δημιουργήσατε, και θα πατήσετε Είσοδος:

Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, θα σας ζητηθούν τα προσωπικά σας στοιχεία επικοινωνίας, τα οποία και θα συμπληρώσετε. Αφού το κάνετε, πατήστε Επόμενο:

Στο επόμενο βήμα θα επιλέξετε τα Επιστημονικά Πεδία που έχετε δικαίωμα με βάση τα μαθήματα στα οποία έχετε εξεταστεί. Αν έχετε εξεταστεί και σε 5ο μάθημα, θα έχετε πρόσβαση και σε δεύτερο πεδίο. Η εφαρμογή θα σας τα εμφανίσει αυτόματα. Τσεκάρετε τις επιλογές σας και πατάτε Επόμενο:

Στη φάση αυτή έχετε πλέον μπροστά σας όλες τις Σχολές ανά επιστημονικό πεδίο:

Στη δεξιά στήλη με τίτλο Επιλογή, θα κάνετε απλά κλικ και η εφαρμογή θα αριθμήσει για εσάς αυτόματα τις σχολές που επιλέγετε.

Στη φάση αυτή, και μέχρι να ανακοινωθούν οι βαθμοί των μαθημάτων, είναι καλό να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, για να εξοικειωθείτε. Επίσης καλό είναι να μελετήσετε τις βάσεις του 2016, για να έχετε μια πρώτη εικόνα. Φυσικά, πρώτο κριτήριο για τις επιλογές σας πρέπει να είναι οι επιθυμίες σας.

Δημιουργήστε λοιπόν ένα ή περισσότερα προσωρινά μηχανογραφικά, και πατήστε Επόμενο και στη συνέχεια Προσωρινή Αποθήκευση.

Κάτι τελευταίο που θα πρέπει να δείτε, είναι στο πάνω μέρος της εφαρμογής, ένα ρολόι, διάρκειας 40 λεπτών, το οποίο μετρά αντίστροφα από τη στιγμή της εισόδου σας. Αν ο χρόνος των 40 λεπτών παρέλεθει χωρίς να κάνετε κάποια ενέργεια, θα αποσυνδεθείτε αυτόματα. Αυτό χρειάζεται προσοχή όταν θα προσθέτετε τις σχολές και ταυτόχρονα θα ψάχνετε βάσεις ή πληροφορίες για κάποια σχολή και δε θα καταλάβετε πότε θα περάσει. Φυσικά μπορείτε να ανανεώνετε το χρόνο, όποτε επιθυμείτε:

Μην ξεχνάτε, ειδικά αν ο υπολογιστής που χρησιμοποιείτε δεν είναι ο προσωπικός σας, να κάνετε πάντα Έξοδο από την εφαρμογή. Επίσης αν δείτε κάποια περίεργη δραστηριότητα και υποψιάζεστε παραβίαση του λογαριασμού σας, να προσέλθετε στο Σχολείο άμεσα για να τον αλλάξετε!

Σας παρακαλούμε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις στη σελίδα μας, και τον κόμβο Πανελλαδικές, για συνεχή ενημέρωση.

Σας ευχόμαστε καλά αποτελέσματα, και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε βοήθεια.

Print Friendly, PDF & Email
Διαβάστε ακόμη...
16/10/2019 – Ενημέρωση γονέων κηδεμόνων και μαθητών σχετικά με το διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras. Α... Σας ενημερώνουμε ότι το Σχολείο μας θα συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras® – Κάστορας....
Πρoστατευμένο: 16/10/2019 – Πληροφορική Γ΄ Λυκείου Ο.Π. Οικονομίας και Πληροφορικής 2019-2020. Λύσεις ασκήσεων 1ου και 2ου φ... Εδώ μπορείτε να δείτε τις λύσεις των ασκήσεων για το 1ο και 2ο Φυλλάδιο που σας έδωσα. Να τονίσω για μια ακόμη φορά, ότι οι λύσεις σας δίνονται για...
16/10/2019 – Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες στη Λευκάδα!... Σας ενημερώνουμε σχετικά με την υλοποίηση ενός προγράμματος Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη με συντονιστές το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης ΜΙΟ...
16/10/2019 – Στατιστική Β΄ Λυκείου. Διόρθωση στο Φάκελο μαθητή/μαθήτριας σχετικά με τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα 2014-201... Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 40/03-10-2019 του Δ.Σ.) σάς ενημερώνουμε ότι: Στη σελίδα 13 του Φακέλου μα...