Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, Φίλοι Εκπαιδευτικοί,

Με την μήνυμα μας αυτό σας ενημερώνουμε για τη νέα πολιτική του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (Π.Σ.Δ.) σχετικά με τα γραμματοκιβώτια των χρηστών μας καθώς και να υπενθυμίσουμε ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία θεωρούμε ότι σας είναι χρήσιμα.

Μέγεθος του γραμματοκιβωτίου.

Ο διατιθέμενος χώρος στα γραμματοκιβώτια των χρηστών μας αυξήθηκε στα 2 GB για όλους τους χρήστες, Εκπαιδευτικούς, Σχολεία και Διοικητικές Μονάδες, των οποίων το όριο αποθήκευσης ήταν 1 GB.

Αυτόματη διαγραφή μηνυμάτων από αδρανή  γραμματοκιβώτια.

Για λόγους καλύτερης χρήσης και αξιοποίησης του αποθηκευτικού χώρου των γραμματοκιβωτίων των χρηστών μας,  εφαρμόζεται αυτόματη διαγραφή μηνυμάτων στα γραμματοκιβώτια των χρηστών που παρουσιάζονται ως αδρανή.

Έτσι στα γραμματοκιβώτια χρηστών οι οποίοι δεν συνδέονται για την ανάγνωση της αλληλογραφίας τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, διαγράφονται τα μη αναγνωσμένα μηνύματα των οποίων ο χρόνος από την ημερομηνία λήψης ξεπερνά τις 180 ημέρες.

Ακολουθούν πιο ειδικές οδηγίες σε σχέση με το γραμματοκιβώτιο σας στο Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο.

Ιστορικό μηνυμάτων

 Για όλους τους χρήστες προσφέρεται ο φάκελος Archive με τα εισερχόμενα μηνύματα. 

  • Η πρόσβαση στο φάκελο αυτό για τους λογαριασμούς σχολείων και διοικητικών μονάδων είναι μόνο για ανάγνωση, χωρίς δυνατότητα διαγραφής και γίνεταιείτε από το webmail είτε από προγράμματα αλληλογραφίας με σύνδεση τύπου IMAP. 
  • Τα μηνύματαδιατηρούνται στο ιστορικό για 10 μέρες και δεν επιβαρύνουν το συνολικό χώρο του χρήστη.

Χώρος γραμματοκιβωτίου

Στο πιο πάνω όριο των 2 GB δεν προσμετρείται ο χώρος για τους φακέλους Spam & Trash, για τους οποίους παρέχεται επιπλέον χώρος 200 MB για τον καθένα, όπως επίσης για και τους φακέλους Archive.

Αν το ποσοστό πληρότητας του γραμματοκιβωτίου σας ξεπεράσει το 95% υπάρχει περίπτωση απώλειας μηνυμάτων μεγάλου μεγέθους , ενώ πάνω από το 100 % δεν θα λαμβάνετε μηνύματα.

Ακόμη και σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχει το ιστορικό, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι η μόνιμη επιλογή σας, αφού από το ιστορικό τα μηνύματα διαγράφονται αυτόματα μετά από 10 μέρες.

Προσοχή, για τους χρήστες που διαβάζουν την αλληλογραφία τους με πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (όπως outlook) και σύνδεση pop3. Αν ο χρήστης επιλέξει τη ρύθμιση να μένει αντίγραφο των μηνυμάτων στο διακομιστή, τότε υπάρχει περίπτωση να φθάσει στο πιο πάνω όριο. Συνιστούμε να ελέγχετε το ποσοστό πληρότητας του γραμματοκιβωτίου σας και σ’ αυτή την περίπτωση.

Αυτόματη διαγραφή από ειδικούς φακέλους (Προσοχή!)

Από τους φακέλους Spam και Trash διαγράφονται τα μηνύματα:

μετά από 30 μέρες από την αποθήκευση στο φάκελο αυτό.

αν ο φάκελος Trash ή Spam είναι γεμάτος και χρειάζεται χώρος σ’ αυτόν, διαγράφονται αυτόματατα αρχαιότερα μηνύματα.

Παρακολούθηση της κατάστασης του γραμματοκιβωτίου σας

Θα πρέπει να παρακολουθείτε το μέγεθος του γραμματοκιβωτίου σας, ώστε να μην ξεπεράσει το παραπάνω όριο.

Ένδειξη για το μέγεθος του γραμματοκιβωτίου σας εμφανίζεται στο επάνω μέρος της σελίδας της υπηρεσίας webmail (http://webmail.sch.gr).

Ειδοποιήσεις στέλνονται αυτόματα στο 90% και το 95 % της πληρότητας του.

Εάν το όριο αυτό ξεπεραστεί δεν θα μπορείτε να λαμβάνετε ηλεκτρονική αλληλογραφία. 

Τι κάνουμε αν φθάσουμε το όριο στο μέγεθος γραμματοκιβωτίου μας;

Δύο λύσεις υπάρχουν. Η διαγραφή των παλιών ή άχρηστων μηνυμάτων και η μεταφορά μηνυμάτων σε τοπικούς φακέλους, στον υπολογιστή μας.

Μεταφορά μηνυμάτων σε τοπικούς φακέλους

Αν το γραμματοκιβώτιο σας είναι στο άνω όριο του και δεν θέλετε να διαγράψετε μηνύματα, η λύση που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι η μεταφορά των μηνυμάτων σε τοπικούς φακέλους. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως Outlook, Thunderbird, Windows Live Μail, κλπ.

Αν χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δημιουργείστε μια σύνδεση IMAP (αν δεν έχετε). Με αυτή τη σύνδεση θα βλέπετε το γραμματοκιβώτιο σας στον διακομιστή του ΠΣΔ, όπως ακριβώς και με το webmail. Δείτε σχετικά στις οδηγίες για κάθε πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο http://www.sch.gr/2010-04-07-07-28-46/2010-04-07-07-30-10

Μετά από αυτό μπορείτε πλέον να μεταφέρετε μηνύματα από τα εισερχόμενα ή τα απεσταλμένα ή άλλους φακέλους του διακομιστή, σε τοπικούς φακέλους που θα δημιουργήσετε. Για παράδειγμα, μια συνήθεια θα μπορούσε να είναι να φτιάχνουμε φακέλους ανά έτος για τα προηγούμενα έτη.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας  και την εμπιστοσύνη σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk

Τηλέφωνο (χρέωση μία αστική μονάδα): 801-11-801-81

Print Friendly, PDF & Email
Διαβάστε ακόμη...
11/10/2019 – Εισαγωγή αποφοίτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2019-2020... Ρυθμίσεις για την εισαγωγή παλαιών αποφοίτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων το σχολικό έτος 2019-2020 στο ν/σ του Υπουργείου ...
11/10/2019 – Κατάργηση της διάταξης για τα Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης (πράσινες Σχολές) στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019-20... Ακολουθούν οι ρυθμίσεις για την κατάργηση Τμημάτων Ελεύθερης Πρόσβασης... Το άρθρο 4 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ...
11/10/2019 – Τα Αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. ΕΛΜΕ Λευκάδας... Αποτελέσματα εκλογών (10/10/2019)  Ψήφισαν: 186 Έγκυρα: 173 Άκυρα: 4 Λευκά: 9 Έλαβαν: Για το Δ.Σ. ΓΚΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  71 ...
10/10/2019 – «Βουλή των Εφήβων, Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το 2019-2020... Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το...