Το Δ.Σ. και το προσωπικό της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας εύχεται στους εκπαιδευτικούς  και τους μαθητές του σχολείου σας ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Η  Βιβλιοθήκη στηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, το βιβλίο και τον πολιτισμό.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να υλοποιήσουμε μαζί εκπαιδευτικά προγράμματα ή να συνεργαστούμε σε οποιοδήποτε  επίπεδο.

Μπορείτε  να επισκεφθείτε με τους μαθητές τη Συλλογή μεταβυζαντινής τέχνης, με συνεννόηση.

Στη διάθεσή σας είναι το Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης και η ιστοσελίδα μας www.lefkaslibrary.gr, απ’ την οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση και στον κατάλογο του υλικού μας.

Επί πλέον η σειρά ψηφιακού υλικού (cds – dvds) πολιτιστικού περιεχομένου (θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κ.λπ) που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του INTERREC III, μπορεί να προβληθεί  στο χώρο του Σχολείου σας ή της Βιβλιοθήκης για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στη διάθεσή σας και το Τμήμα Θετικών Επιστημών Δωρεάς Π.& Ν. Αργύρη.

Βιβλία από τα πολλαπλά, μπορούν να πλουτίσουν δωρεάν τις σχολικές βιβλιοθήκες σας.

Προτείνετε στους μαθητές σας να επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη (με υπενθύμιση την ανάγκη έγκαιρης  επιστροφής  των βιβλίων, που δανείζονται).

Παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για δράσεις στη διάρκεια του σχ. έτους να επικοινωνήσουν μαζί μας για το σωστό προγραμματισμό.

Είμαστε στη διάθεσή σας για σχετικές εκδηλώσεις και στο χώρο του σχολείου σας.

Σε συνεννόηση με το δ/ντή, μπορούμε να ενημερώσουμε (π.χ. στη διάρκεια της πρωινής προσευχής) μαθητές και εκπαιδευτικούς για το υλικό και τις δυνατότητες  αξιοποίησης της Βιβλιοθήκης.

Μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, με την οργάνωση και επίβλεψη των υπεύθυνων εκπαιδευτικών θα μπορούσαν να ζωγραφίσουν στο μαντρότοιχο της Βιβλιοθήκης, μετά από συνεννόηση.

Σας ευχόμαστε Καλή Σχολική χρονιά και σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τη Βιβλιοθήκη!

Print Friendly, PDF & Email