Αγαπητοί μαθητές,

με αφορμή την έναρξη των διαδικασιών για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού δελτίου 2018, δημιουργήσαμε ένα συνοπτικό οδηγό με τα βασικά βήματα. Ο μικρός αυτός οδηγός δεν αντικαθιστά τον αναλυτικό οδηγό της εφαρμογής, τον οποίο θα πρέπει να συμβουλευτείτε για περισσότερες λεπτομέρειες.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή θα πρέπει να έρθετε στο Σχολείο, το συντομότερο δυνατό, για να δημιουργήσετε κωδικούς πρόσβασης.

Μετά την απόκτηση των κωδικών, θα συνδεθείτε στη σελίδα της εφαρμογής ηλεκτρονικού μηχανογραφικού 2018, στη σελίδα: https://exams.it.minedu.gov.gr/

..και θα πατήσετε το κουμπί Είσοδος Υποψηφίου:

Θα δώσετε τον κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης που δημιουργήσατε, και θα πατήσετε Είσοδος:

Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, θα σας ζητηθούν τα προσωπικά σας στοιχεία επικοινωνίας, τα οποία και θα συμπληρώσετε. Αφού το κάνετε, πατήστε Επόμενο:

Στο επόμενο βήμα θα επιλέξετε τα Επιστημονικά Πεδία που έχετε δικαίωμα με βάση τα μαθήματα στα οποία έχετε εξεταστεί. Η εφαρμογή θα σας τα εμφανίσει αυτόματα. Τσεκάρετε τις επιλογές σας και πατάτε Επόμενο:

Στη φάση αυτή έχετε πλέον μπροστά σας όλες τις Σχολές ανά επιστημονικό πεδίο:

Στη δεξιά στήλη με τίτλο Επιλογή, θα κάνετε απλά κλικ και η εφαρμογή θα αριθμήσει για εσάς αυτόματα τις σχολές που επιλέγετε.

Στη φάση αυτή, και μέχρι να ανακοινωθούν οι βαθμοί των μαθημάτων, είναι καλό να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, για να εξοικειωθείτε. Επίσης καλό είναι να μελετήσετε τις βάσεις του 2017, για να έχετε μια πρώτη εικόνα. Φυσικά, πρώτο κριτήριο για τις επιλογές σας πρέπει να είναι οι επιθυμίες σας.

Δημιουργήστε λοιπόν ένα ή περισσότερα προσωρινά μηχανογραφικά, και πατήστε Επόμενο και στη συνέχεια Προσωρινή Αποθήκευση.

Κάτι τελευταίο που θα πρέπει να δείτε, είναι στο πάνω μέρος της εφαρμογής, ένα ρολόι, διάρκειας 40 λεπτών, το οποίο μετρά αντίστροφα από τη στιγμή της εισόδου σας. Αν ο χρόνος των 40 λεπτών παρέλεθει χωρίς να κάνετε κάποια ενέργεια, θα αποσυνδεθείτε αυτόματα. Αυτό χρειάζεται προσοχή όταν θα προσθέτετε τις σχολές και ταυτόχρονα θα ψάχνετε βάσεις ή πληροφορίες για κάποια σχολή και δε θα καταλάβετε πότε θα περάσει. Φυσικά μπορείτε να ανανεώνετε το χρόνο, όποτε επιθυμείτε:

Μην ξεχνάτε, ειδικά αν ο υπολογιστής που χρησιμοποιείτε δεν είναι ο προσωπικός σας, να κάνετε πάντα Έξοδο από την εφαρμογή. Επίσης αν δείτε κάποια περίεργη δραστηριότητα και υποψιάζεστε παραβίαση του λογαριασμού σας, να προσέλθετε στο Σχολείο άμεσα για να τον αλλάξετε!

Σας παρακαλούμε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις στη σελίδα μας, και τον κόμβο Πανελλαδικές, για συνεχή ενημέρωση.

Σας ευχόμαστε καλά αποτελέσματα, και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε βοήθεια.

Print Friendly, PDF & Email

Διαβάστε ακόμη...

16/10/2018 – Προσοχή!!! Διορθώσεις στο ΦΕΚ για την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018-2019... Στο ΦΕΚ 3411/ τ.Β’ /10-08-2018 όπου δημοσιεύθηκε η 119174/Δ2/13-07-2018 απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την ύλη των Πανελ...
15/10/2018 – Οδηγίες από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων για το πρόγραμμα Euroscola 2019. 14 Νοεμβρίου ο Διαγωνισμός... Σε συνέχεια του σχετικού εγγράφου του ΥΠ.Π.Ε.Θ., σας ενημερώνουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους/στις νέους/νέες της Ευρωπαϊ...
15/10/2018 – Επαναληπτικό Quiz στους Φυσικούς Αριθμούς για τα Μαθηματικά της Α΄ Γυμνασίου... Αγαπητοί μαθητές/τριες, έφτασε η ώρα για το πρώτο μας παιχνίδι - quiz στα Μαθηματικά. Με αφορμή την ολοκλήρωση του κεφαλαίου για τους φυσικούς αριθμο...
12/10/2018 – Οδηγίες για την αξιολόγηση μαθητών Γενικού Λυκείου από ξένα σχολεία του εξωτερικού... 1. Μαθητές, κάτοχοι ενδεικτικού ή αποδεικτικού σπουδών ή άλλου σχετικού αποδεικτικού στοιχείου της μαθητικής κατάστασής τους του ξένου σχολείου που λε...