Αγαπητοί μαθητές, γονείς και συνάδελφοι…

Όσοι είστε τακτικοί επισκέπτες, θα έχετε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές στην εμφάνιση – και όχι μόνο – του Ιστοτόπου μας.

Στην πραγματικότητα ο Ιστότοπός μας σχεδιάστηκε από την αρχή κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Τις αλλαγές επέβαλαν οι εξελίξεις στα εργαλεία δημιουργίας ιστοσελίδων, και ότι βλέπετε αυτή τη στιγμή βασίζεται σε ότι πιο μοντέρνο και σύγχρονο μπορεί να βρει κάποιος σε μια Ιστοσελίδα. Έγινε προσπάθεια να μην αλλάξει πολύ η αρχική σελίδα, ώστε να μπορείτε πάλι να βρείτε γρήγορα ότι αναζητάτε. Ενδεικτικές αλλαγές:

  • Νέα γραμματοσειρά για να είναι απόλυτα συμβατή με όλους τους μοντέρνους φυλλομετρητές (browsers), και να βοηθά στη δημιουργία ακόμη πιο ευανάγνωστων κειμένων.
  • Βελτιστοποιήσεις σε εικόνες, για ταχύτερη φόρτωση.
  • Βελτιώσεις στην προβολή για κινητές συσκευές (τηλέφωνα, tablet), ώστε η εμπειρία χρήστη να «αγγίζει» αυτή ενός υπολογιστή γραφείου.
  • Επανασχεδίαση της αρχικής σελίδας, του μενού, και των γρήγορων συνδέσμων για ταχύτατη εύρεση του επιθυμητού περιεχομένου.
  • Τροποποιήσεις – Βελτιώσεις στις σελίδες για τους Γονείς και τους Εκπαιδευτικούς.
  • Νέες κατηγορίες και ετικέτες άρθρων για καλύτερη ευρετηριοποίηση του περιεχομένου.
  • Προσθήκη ενημέρωσης για την πολιτική του Ιστοτόπου σχετικά με τα cookies και τον εναρμονισμό με το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR).
  • Βελτίωση του διαδικτυακού τρόπου επικοινωνίας με το Σχολείο, με νέα σχεδίαση στη σελίδα της επικοινωνίας, και προσθήκη δυνατότητας επικοινωνίας μέσω Skype (προϋπόθεση να έχετε εγκατεστημένο το Skype στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας).

Μετά από αρκετές αλλαγές και δοκιμές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η σελίδα μας πετυχαίνει πολύ υψηλή επίδοση, με σκορ 99% σε δημοφιλείς σελίδες δοκιμών ιστοσελίδων:

Φυσικά δε σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε την καθημερινή προσπάθεια για συνεχή βελτίωση, κάτι που δε μπορεί να γίνει χωρίς και τη δική σας συμβολή. Για οποιαδήποτε παρατήρηση, διόρθωση ή επιθυμητή προσθήκη, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

Ο διαχειριστής του Ιστοτόπου

Παπαγεωργίου Νικόλαος (ΠΕ 19)

Print Friendly, PDF & Email

Διαβάστε ακόμη...

11/12/2018 – Σεμινάριο από το Κέντρο Πρόληψης με θέμα «Συζητώντας με τα παιδιά» για εκπαιδευτικούς Δ/βάθμιας Εκπ/σης... Το Κέντρο Πρόληψης Λευκάδας "Δίαυλος" διοργανώνει Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Συζητώντας με τα παιδιά» Ημερομην...
7/12/2018 – Ενημερωτική εκδήλωση για τον ιό HIV με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS... Περισσότερα από 40 χρόνια πέρασαν από τότε που εμφανίστηκε ο ιός HIV ο οποίος προκαλεί το AIDS. Ο ιός φαίνεται να είναι ανίκητος και ο μόνος τρόπος πρ...
7/12/2018 – Σχεδιασμός και υλοποίηση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων για το 2018-2019 (Εγκύκλιος)... Σε εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4547/2018 (Α’ 102) και ενόψει (α) της έναρξης της πλήρους λειτουργίας των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υπ...
7/12/2018 – Παρουσίαση του νέου μαθήματος «Σύγχρονος κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β΄ Λυκείου (Φάκελος μαθήματος)... Η Επιστημονική Μονάδα Κοινωνικών Επιστημών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής διοργάνωσε Ενημερωτική/Επιμορφωτική ημερίδα για την επιμόρφωση των ...