Αγαπητοί μαθητές, γονείς και συνάδελφοι…

Όσοι είστε τακτικοί επισκέπτες, θα έχετε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές στην εμφάνιση – και όχι μόνο – του Ιστοτόπου μας.

Στην πραγματικότητα ο Ιστότοπός μας σχεδιάστηκε από την αρχή κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Τις αλλαγές επέβαλαν οι εξελίξεις στα εργαλεία δημιουργίας ιστοσελίδων, και ότι βλέπετε αυτή τη στιγμή βασίζεται σε ότι πιο μοντέρνο και σύγχρονο μπορεί να βρει κάποιος σε μια Ιστοσελίδα. Έγινε προσπάθεια να μην αλλάξει πολύ η αρχική σελίδα, ώστε να μπορείτε πάλι να βρείτε γρήγορα ότι αναζητάτε. Ενδεικτικές αλλαγές:

  • Νέα γραμματοσειρά για να είναι απόλυτα συμβατή με όλους τους μοντέρνους φυλλομετρητές (browsers), και να βοηθά στη δημιουργία ακόμη πιο ευανάγνωστων κειμένων.
  • Βελτιστοποιήσεις σε εικόνες, για ταχύτερη φόρτωση.
  • Βελτιώσεις στην προβολή για κινητές συσκευές (τηλέφωνα, tablet), ώστε η εμπειρία χρήστη να «αγγίζει» αυτή ενός υπολογιστή γραφείου.
  • Επανασχεδίαση της αρχικής σελίδας, του μενού, και των γρήγορων συνδέσμων για ταχύτατη εύρεση του επιθυμητού περιεχομένου.
  • Τροποποιήσεις – Βελτιώσεις στις σελίδες για τους Γονείς και τους Εκπαιδευτικούς.
  • Νέες κατηγορίες και ετικέτες άρθρων για καλύτερη ευρετηριοποίηση του περιεχομένου.
  • Προσθήκη ενημέρωσης για την πολιτική του Ιστοτόπου σχετικά με τα cookies και τον εναρμονισμό με το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR).
  • Βελτίωση του διαδικτυακού τρόπου επικοινωνίας με το Σχολείο, με νέα σχεδίαση στη σελίδα της επικοινωνίας, και προσθήκη δυνατότητας επικοινωνίας μέσω Skype (προϋπόθεση να έχετε εγκατεστημένο το Skype στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας).

Μετά από αρκετές αλλαγές και δοκιμές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η σελίδα μας πετυχαίνει πολύ υψηλή επίδοση, με σκορ 99% σε δημοφιλείς σελίδες δοκιμών ιστοσελίδων:

Φυσικά δε σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε την καθημερινή προσπάθεια για συνεχή βελτίωση, κάτι που δε μπορεί να γίνει χωρίς και τη δική σας συμβολή. Για οποιαδήποτε παρατήρηση, διόρθωση ή επιθυμητή προσθήκη, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

Ο διαχειριστής του Ιστοτόπου

Παπαγεωργίου Νικόλαος (ΠΕ 19)

Print Friendly, PDF & Email

Διαβάστε ακόμη...

15/10/2018 – Οδηγίες από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων για το πρόγραμμα Euroscola 2019. 14 Νοεμβρίου ο Διαγωνισμός... Σε συνέχεια του σχετικού εγγράφου του ΥΠ.Π.Ε.Θ., σας ενημερώνουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους/στις νέους/νέες της Ευρωπαϊ...
15/10/2018 – Επαναληπτικό Quiz στους Φυσικούς Αριθμούς για τα Μαθηματικά της Α΄ Γυμνασίου... Αγαπητοί μαθητές/τριες, έφτασε η ώρα για το πρώτο μας παιχνίδι - quiz στα Μαθηματικά. Με αφορμή την ολοκλήρωση του κεφαλαίου για τους φυσικούς αριθμο...
15/10/2018 – Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018... Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 9 π.μ. στο 1ο Λύκειο Λευκάδας, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με θέματα: ...
12/10/2018 – Πρόσκληση σε Διήμερο Εισαγωγικό Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο ΚΠΕ Κρεσ... Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων στα πλαίσια του προγραμματισμού των δράσεών του για το έτος 2018-2019, της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙ...