Αγαπητοί μαθητές, γονείς και συνάδελφοι…

Όσοι είστε τακτικοί επισκέπτες, θα έχετε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές στην εμφάνιση – και όχι μόνο – του Ιστοτόπου μας.

Στην πραγματικότητα ο Ιστότοπός μας σχεδιάστηκε από την αρχή κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Τις αλλαγές επέβαλαν οι εξελίξεις στα εργαλεία δημιουργίας ιστοσελίδων, και ότι βλέπετε αυτή τη στιγμή βασίζεται σε ότι πιο μοντέρνο και σύγχρονο μπορεί να βρει κάποιος σε μια Ιστοσελίδα. Έγινε προσπάθεια να μην αλλάξει πολύ η αρχική σελίδα, ώστε να μπορείτε πάλι να βρείτε γρήγορα ότι αναζητάτε. Ενδεικτικές αλλαγές:

  • Νέα γραμματοσειρά για να είναι απόλυτα συμβατή με όλους τους μοντέρνους φυλλομετρητές (browsers), και να βοηθά στη δημιουργία ακόμη πιο ευανάγνωστων κειμένων.
  • Βελτιστοποιήσεις σε εικόνες, για ταχύτερη φόρτωση.
  • Βελτιώσεις στην προβολή για κινητές συσκευές (τηλέφωνα, tablet), ώστε η εμπειρία χρήστη να «αγγίζει» αυτή ενός υπολογιστή γραφείου.
  • Επανασχεδίαση της αρχικής σελίδας, του μενού, και των γρήγορων συνδέσμων για ταχύτατη εύρεση του επιθυμητού περιεχομένου.
  • Τροποποιήσεις – Βελτιώσεις στις σελίδες για τους Γονείς και τους Εκπαιδευτικούς.
  • Νέες κατηγορίες και ετικέτες άρθρων για καλύτερη ευρετηριοποίηση του περιεχομένου.
  • Προσθήκη ενημέρωσης για την πολιτική του Ιστοτόπου σχετικά με τα cookies και τον εναρμονισμό με το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR).
  • Βελτίωση του διαδικτυακού τρόπου επικοινωνίας με το Σχολείο, με νέα σχεδίαση στη σελίδα της επικοινωνίας, και προσθήκη δυνατότητας επικοινωνίας μέσω Skype (προϋπόθεση να έχετε εγκατεστημένο το Skype στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας).

Μετά από αρκετές αλλαγές και δοκιμές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η σελίδα μας πετυχαίνει πολύ υψηλή επίδοση, με σκορ 99% σε δημοφιλείς σελίδες δοκιμών ιστοσελίδων:

Φυσικά δε σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε την καθημερινή προσπάθεια για συνεχή βελτίωση, κάτι που δε μπορεί να γίνει χωρίς και τη δική σας συμβολή. Για οποιαδήποτε παρατήρηση, διόρθωση ή επιθυμητή προσθήκη, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

Ο διαχειριστής του Ιστοτόπου

Παπαγεωργίου Νικόλαος (ΠΕ 19)

Print Friendly, PDF & Email
Διαβάστε ακόμη...
18/10/2019 – Παρουσίαση εργαστηριακών ασκήσεων από το ΕΚΦΕ Λευκάδας την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019... Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους Υπεύθυνους των Σχολικών Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών (Υ.Σ.Ε.Φ.Ε.) καθώς και τους υπόλοιπ...
16/10/2019 – Ενημέρωση γονέων κηδεμόνων και μαθητών σχετικά με το διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras. Α... Σας ενημερώνουμε ότι το Σχολείο μας θα συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras® – Κάστορας....
Πρoστατευμένο: 16/10/2019 – Πληροφορική Γ΄ Λυκείου Ο.Π. Οικονομίας και Πληροφορικής 2019-2020. Λύσεις ασκήσεων 1ου και 2ου φ... Εδώ μπορείτε να δείτε τις λύσεις των ασκήσεων για το 1ο και 2ο Φυλλάδιο που σας έδωσα. Να τονίσω για μια ακόμη φορά, ότι οι λύσεις σας δίνονται για...
16/10/2019 – Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες στη Λευκάδα!... Σας ενημερώνουμε σχετικά με την υλοποίηση ενός προγράμματος Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη με συντονιστές το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης ΜΙΟ...