Αγαπητοί μαθητές, γονείς και συνάδελφοι…

Όσοι είστε τακτικοί επισκέπτες, θα έχετε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές στην εμφάνιση – και όχι μόνο – του Ιστοτόπου μας.

Στην πραγματικότητα ο Ιστότοπός μας σχεδιάστηκε από την αρχή κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Τις αλλαγές επέβαλαν οι εξελίξεις στα εργαλεία δημιουργίας ιστοσελίδων, και ότι βλέπετε αυτή τη στιγμή βασίζεται σε ότι πιο μοντέρνο και σύγχρονο μπορεί να βρει κάποιος σε μια Ιστοσελίδα. Έγινε προσπάθεια να μην αλλάξει πολύ η αρχική σελίδα, ώστε να μπορείτε πάλι να βρείτε γρήγορα ότι αναζητάτε. Ενδεικτικές αλλαγές:

  • Νέα γραμματοσειρά για να είναι απόλυτα συμβατή με όλους τους μοντέρνους φυλλομετρητές (browsers), και να βοηθά στη δημιουργία ακόμη πιο ευανάγνωστων κειμένων.
  • Βελτιστοποιήσεις σε εικόνες, για ταχύτερη φόρτωση.
  • Βελτιώσεις στην προβολή για κινητές συσκευές (τηλέφωνα, tablet), ώστε η εμπειρία χρήστη να «αγγίζει» αυτή ενός υπολογιστή γραφείου.
  • Επανασχεδίαση της αρχικής σελίδας, του μενού, και των γρήγορων συνδέσμων για ταχύτατη εύρεση του επιθυμητού περιεχομένου.
  • Τροποποιήσεις – Βελτιώσεις στις σελίδες για τους Γονείς και τους Εκπαιδευτικούς.
  • Νέες κατηγορίες και ετικέτες άρθρων για καλύτερη ευρετηριοποίηση του περιεχομένου.
  • Προσθήκη ενημέρωσης για την πολιτική του Ιστοτόπου σχετικά με τα cookies και τον εναρμονισμό με το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR).
  • Βελτίωση του διαδικτυακού τρόπου επικοινωνίας με το Σχολείο, με νέα σχεδίαση στη σελίδα της επικοινωνίας, και προσθήκη δυνατότητας επικοινωνίας μέσω Skype (προϋπόθεση να έχετε εγκατεστημένο το Skype στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας).

Μετά από αρκετές αλλαγές και δοκιμές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η σελίδα μας πετυχαίνει πολύ υψηλή επίδοση, με σκορ 99% σε δημοφιλείς σελίδες δοκιμών ιστοσελίδων:

Φυσικά δε σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε την καθημερινή προσπάθεια για συνεχή βελτίωση, κάτι που δε μπορεί να γίνει χωρίς και τη δική σας συμβολή. Για οποιαδήποτε παρατήρηση, διόρθωση ή επιθυμητή προσθήκη, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

Ο διαχειριστής του Ιστοτόπου

Παπαγεωργίου Νικόλαος (ΠΕ 19)

Print Friendly, PDF & Email

Διαβάστε ακόμη...

20/3/2019 – Σχολές και Τμήματα στα οποία απαιτούνται ειδικά μαθήματα, προκαταρκτικές εξετάσεις και πρακτικές δοκιμασίες στις... Για ορισμένα Τμήματα ή Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης απαιτούνται επιπλέον προϋποθέσεις εισαγωγής των υποψηφίων, ως ακολούθως: 1) Σχολές ή Τμήμα...
20/3/2019 – Αίτηση Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019. Από σήμερα Τετάρτη 20/3, η έναρξη υποβολής της.... Αγαπητοί/τές μαθητές/τριες, αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Τετάρτη 20/3/2019, ξεκινά η διαδικασία για την υποβολή των αιτ...
19/3/2019 – Εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) περιόδου Μαΐου 2019... Ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 20-3-2019 έως και την Τρίτη 2-4-2019, ώρα 15:00, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του ...
19/3/2019 – Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Λευκάδας με θέμα: Στίχοι αντι-γράφουν θάλασσες... Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας σε συνεργασία με τον Κύκλο των Ποιητών (Αθήνα), το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλί...