Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu).

Στόχος, η προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) 2019, θα εορταστεί φέτος την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο.

Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids (www.saferinternet4kids.gr). Περισσότερες πληροφορίες για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 μπορείτε να βρείτε στη σελίδα www.saferinternetday.org. Εκεί μπορείτε να βρείτε συνδέσμους με τις δράσεις που διεξάγονται σε κάθε χώρα.

Το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

Με αφορμή το σύνθημα της ημέρας το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Πανευρωπαϊκού δικτύου INSAFE/INHOPE, διοργανώνει έναν πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό με στόχο τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων ή πως μπορούν να προάγουν την ασφάλεια των συσκευών τους, αλλά και γενικότερα πως αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Συνοπτική Περιγραφή και Διαδικασίες

Ομάδες μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσιων και ιδιωτικών Ελληνικών σχολικών μονάδων μπορούν να επιλέξουν ένα από τα εξής θέματα: Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, Ασφάλεια των Συσκευών, Ασφάλεια στον Ψηφιακό Κόσμο. Το υλικό μπορεί να είναι μια ζωγραφιά/ιές ή μια παρουσίαση ή μια εικονογραφημένη ιστορία ή ένα βίντεο ή ακόμα και μια εφαρμογή αρκεί να είναι πρωτότυπο!

Φυσικά οποιαδήποτε πρωτότυπη ιδέα από τους μαθητές θα γίνει με χαρά αποδεκτή.

Για τη συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό θα πρέπει να συμπληρωθεί η ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκεται εδώ από τον υπεύθυνο δασκαλο/καθηγητή https://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid-2019/forma-sid-2019/ με τα παρακάτω υποχρεωτικά πεδία έως την καταληκτική ημερομηνία:

Όνομα και Επώνυμο Υπευθύνου

Email Επικοινωνίας

Φορέας (Όνομα Σχολείου ή Οργανισμού)

Διεύθυνση Φορέα

Βαθμίδα Εκπαίδευσης (Α’/βάθμια ή Β’/βάθμια) και

Η εργασία σε επισύναψη ή το URL στο οποίο είναι μεταφορτωμένη.

Αν η συμμετοχή είναι  ζωγραφιά/ιές ή μια παρουσίαση ή μια εικονογραφημένη ιστορία τότε μπορεί να σταλεί ένα αρχείο. Αποδεκτές μορφές, οι .pdf ή .jpg ή .png ή .ppt ή .pptx ή .docx ή .doc. Το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος αρχείου είναι 15 ΜB. Αν η συμμετοχή είναι βίντεο τότε μπορείτε να ανέβει το video στο διαδίκτυο (youtube, vimeo, κ.τ.λ.) και σταλεί η  διεύθυνση URL. Η συνολική διάρκεια του βίντεο δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 3 λεπτά. Όποια βίντεο είναι πάνω από το επιτρεπόμενο όριο θα αποκλειστούν. Τέλος αν η συμμετοχή είναι μια εφαρμογή τότε θα πρέπει να ανέβει στο διαδίκτυο και να μας σταλεί η διεύθυνση URL.

Το ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς διαδικτύου θα ανεβάσει όλες τις συμμετοχές του διαγωνισμού στην σελίδα του https://www.saferinternet4kids.gr. Στη συνέχεια θα διενεργηθεί ψηφοφορία από την οργανωτική/επιστημονική επιτροπή του κέντρου για να αναδειχτούν οι καλύτερες συμμετοχές .

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Υποψηφιοτήτων: 20/12/2018

Θα σταλούν βραβεία στις τρεις πρώτες συμμετοχές που θα αναδειχθούν από την ψηφοφορία της οργανωτικής/επιστημονικής επιτροπής του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.  Έπαινοι θα σταλούν σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι δημιουργίες των μαθητών θα προβληθούν μέσα από την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids.gr. Οι καλύτερες δημιουργίες θα χρησιμοποιηθούν και σε προωθητικό υλικό του Κέντρου.

Για περισσότερες πληροφορίες και νέες ανακοινώσεις σχετικά με το διαγωνισμό, παρακολουθείτε το σύνδεσμο: https://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid-2019/

Print Friendly, PDF & Email