Το κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σφακιωτών στα πλαίσια της πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» που υλοποιείται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020» σε συνεργασία με τις υπεύθυνες σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, προτίθεται να διοργανώσει διήμερο εισαγωγικό επιμορφωτικό σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για 40 εκπαιδευτικούς των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Γ’ Αθήνας και Πειραιά.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλες τις διευθύνσεις εμβέλειας του ΚΠΕ Σφακιωτών , αλλά θα επιλεγούν εκπαιδευτικοί από 8 διευθύνσεις ( 4  πρωτοβάθμιας και 4  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και αυτές θα είναι οι διευθύνσεις με την μεγαλύτερη συμμετοχή εκπαιδευτικών. Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που θα υλοποιήσουν φέτος για πρώτη φορά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και δεν έχουν επιμορφωθεί.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στους χώρους και τα πεδία του ΚΠΕ Σφακιωτών και έχει τίτλο: «Βιωματικές παιδαγωγικές μέθοδοι στην εκπαίδευση για την αειφορία, στο πολιτισμικό περιβάλλον» και θα περιλαμβάνει θεωρητικές προσεγγίσεις και βιωματικά εργαστήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Σκοπός του είναι να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί σε μεθόδους εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία ώστε να τις  αξιοποιήσουν στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που θα υλοποιήσουν στα σχολεία τους.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να αποστείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής τους στις/στους υπεύθυνους σχολικών δραστηριοτήτων ή περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της διεύθυνσής τους, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018.

Οι Υπεύθυνοι/ες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή σχολικών δραστηριοτήτων παρακαλούνται να αποστείλουν στο ΚΠΕ Σφακιωτών τον πίνακα με τα ονόματα των αιτούντων εκπαιδευτικών με σειρά προτεραιότητας, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018.

Το ΚΠΕ Σφακιωτών θα καλύψει  από το τεχνικό του δελτίο τις δαπάνες που αφορούν τη διαμονή των συμμετεχόντων που δικαιούνται διανυκτέρευση σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις *καθώς και τη διατροφή τους ( ένα δείπνο και δύο πρόχειρα γεύματα). Τα έξοδα μετακίνησης των επιμορφούμενων θα καλυφθούν από τους ίδιους.

Όσοι παρακολουθήσουν ανελλιπώς το σεμινάριο θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου καθώς και οι πίνακες των συμμετεχόντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Σφακωτών www.kpesfakioton.gr  μέχρι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

*Η διανυκτέρευση καλύπτεται όταν η απόσταση από την έδρα του μετακινούμενου είναι μεγαλύτερη από 160 χιλιόμετρα εφόσον κινείται με ιδιόκτητο ή υπηρεσιακό αυτοκίνητο και μεγαλύτερη από 120 χιλιόμετρα όταν κινείται με συγκοινωνιακό μέσο. Για μετακινήσεις από την ηπειρωτική στην νησιωτική χώρα και αντίστροφα, σε απόσταση μεγαλύτερη από 20 ναυτικά μίλια. Σε περίπτωση που η μετακίνηση πραγματοποιείται και στην ηπειρωτική και στη νησιωτική χώρα, η συνολική απόσταση από την έδρα του μετακινούμενου μέχρι τον τόπο προορισμού, υπολογίζεται σε χιλιόμετρα.

Αίτηση Συμμετοχής

Ο Υπεύθυνος  του ΚΠΕ Σφακιωτών

Σταύρος Καλογερής

Print Friendly, PDF & Email

Διαβάστε ακόμη...

18/1/2019 – Προγραμματισμός και Αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Έργου των Σχολικών Μονάδων από το 2019-2020... Σας κοινοποιούμε την Υπουργική Απόφαση με αρ. πρωτ. 1816/ΓΔ4/7-1-2019 (Β΄ 16) που αφορά τον προγραμματισμό και την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου τ...
17/1/2019 – Πρόσκληση σε δράση ανακύκλωσης «Lefkaxit», από το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.) Σφακιωτών... Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αναληφθεί διάφορες πρωτοβουλίες από το δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Αλλάζω εγώ, αλλάζεις εσύ…. η ανακύκλωση τρόπο...
16/1/2019 – Θεματική Εβδομάδα 2018-2019 στα Γυμνάσια. Εγκύκλιος και Σχέδιο Υλοποίησης... Σας ενημερώνουμε ότι κατά το σχολικό έτος 2018-2019 υλοποιείται στα Γυμνάσια, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια - Λύκεια, Εργαστήρια Επαγγελματικής...
15/1/2018 – Προκηρύξεις θέσεων υπευθύνων ΕΚΦΕ και Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Δ.Δ.Ε. Λευκάδας... Αναρτήθηκαν οι προσκλήσεις για την πλήρωση θέσεων υπευθύνων Ε.Κ.Φ.Ε. και υπεύθυνου Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού στην ιστοσελίδα  της Δι...