Σας ενημερώνουμε ότι τη σχολική χρονιά 2018-19 θα πραγματοποιηθεί η εκστρατεία ECOMOBILITY-FREEMOBILITY που διοργανώνεται από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY με τη συνεργασία Επιστημονικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Κοινωνικών Φορέων από όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα «ECOMOBILITY, Οικολογική Μετακίνηση 2018-19» διοργανώνεται για 16η συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε μαθητές της Γ’ τάξης των Γυμνασίων της χώρας μας (παράλληλα με το πρόγραμμα FREEMOBILITY 2018-19 που διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε εφήβους μαθητές Ειδικών Σχολείων της χώρας).

Η διάρκειά των εκστρατειών είναι ετήσια. Αρχίζει με την υποβολή συμμετοχής στο ECOCITY στην αρχή της σχολικής χρονιάς και ολοκληρώνεται με την επίσκεψη της πρώτης σε βαθμολογία ομάδας στις Βρυξέλλες και τη συμμετοχή των ομάδων που διακρίνονται σε ειδικές επιδόσεις στο ECOCAMP το Καλοκαίρι.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση των νέων για την προσέγγιση προβλημάτων μετακίνησης στην πόλη τους και η ενεργοποίησή τους για την αναζήτηση λύσεων με προσανατολισμό την ευαισθητοποίηση των πολιτών, τη στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης, την ανάγκη της πράσινης μετακίνησης, την αλλαγή συμπεριφορών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις πόλεις τους.

Στο πρόγραμμα αυτό, μαθητές της Γ’ Γυμνασίου προετοιμάζουν εργασίες και καταθέτουν τις προτάσεις τους παρουσιάζοντάς τες σε ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές στις αρχές της άνοιξης κάθε έτους. Το έργο και οι προτάσεις των μαθητών αξιολογούνται από ειδική επιτροπή και κάθε χρόνο βραβεύονται οι μαθητικές ομάδες, με βασικά κριτήρια, την αυτενέργεια και την εφηβική δημιουργικότητα και φαντασία. Ειδικά, οι μαθητές των ειδικών σχολείων καταθέτουν τις προτάσεις τους παρουσιάζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι ή οι συμμαθητές τους στην ελεύθερη μετακίνηση στην περιοχή τους και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών συμμετέχουν στις τελικές εκδηλώσεις, ευαισθητοποιώντας το κοινό και τις τοπικές αρχές προς μία πιο άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων παρουσιάσεων των εργασιών των μαθητικών ομάδων ECOMOBILITY και FREEMOBILITY, πραγματοποιείται η Τελετή Λήξης στην Αθήνα κατά την διάρκεια της οποίας ανακοινώνονται το βραβείο καλύτερης εργασίας και τα τέσσερα βραβεία δημιουργικότητας (Βραβείο μουσικής σύνθεσης, βραβείο εικαστικής έκφρασης, βραβείο δραματουργικής έκφρασης, βραβείο ηλεκτρονικής έκφρασης). Συχνά, οι τοπικές αρχές αξιοποιούν τις προτάσεις των μαθητών και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης διαχέουν το μήνυμα της εκστρατείας.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από Γυμνάσια και ειδικά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα λήγει στις 20 Νοεμβρίου 2018.

Περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα www.ecomobility.gr

Δείτε ακόμη:

  1. Το έγγραφο με πληροφορίες για τη δράση για το 2018-2019
  2. Την έγκριση του Ι.Ε.Π. με τις προϋποθέσεις
  3. Την αίτηση συμμετοχής των ομάδων (υποβάλλεται ηλεκτρονικά)
Print Friendly, PDF & Email
Διαβάστε ακόμη...
16/10/2019 – Ενημέρωση γονέων κηδεμόνων και μαθητών σχετικά με το διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras. Α... Σας ενημερώνουμε ότι το Σχολείο μας θα συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras® – Κάστορας....
Πρoστατευμένο: 16/10/2019 – Πληροφορική Γ΄ Λυκείου Ο.Π. Οικονομίας και Πληροφορικής 2019-2020. Λύσεις ασκήσεων 1ου και 2ου φ... Εδώ μπορείτε να δείτε τις λύσεις των ασκήσεων για το 1ο και 2ο Φυλλάδιο που σας έδωσα. Να τονίσω για μια ακόμη φορά, ότι οι λύσεις σας δίνονται για...
16/10/2019 – Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες στη Λευκάδα!... Σας ενημερώνουμε σχετικά με την υλοποίηση ενός προγράμματος Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη με συντονιστές το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης ΜΙΟ...
16/10/2019 – Στατιστική Β΄ Λυκείου. Διόρθωση στο Φάκελο μαθητή/μαθήτριας σχετικά με τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα 2014-201... Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 40/03-10-2019 του Δ.Σ.) σάς ενημερώνουμε ότι: Στη σελίδα 13 του Φακέλου μα...