27 Οκτωβρίου αύριο, παραμονή της επετείου του “ΟΧΙ”, τιμούμε και γιορτάζουμε την ένδοξη σημαία μας. Η σημαία αποτελεί το έμβλημα του έθνους μας και  ενσαρκώνει τα όνειρα και τις ελπίδες του λαού μας για εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, ενώ συνοδεύει διαχρονικά τους αγώνες του για την πολυπόθητη ελευθερία.

Αποτελείται από εννέα ίσου πλάτους οριζόντιες παράλληλες γραμμές, πέντε γαλάζιες και τέσσερις λευκές, σε διαδοχή, έτσι ώστε η πρώτη και η τελευταία να είναι γαλάζιες. Οι γραμμές αυτές είναι όσες και οι συλλαβές του συνθήματος της Επανάστασης του 1821 «Ελευθερία ή θάνατος». Στο πάνω αριστερό τμήμα της σχηματίζεται ένα γαλάζιο τετράγωνο, που καταλαμβάνει τις πέντε πρώτες γραμμές και εντός του οποίου υπάρχει λευκός σταυρός.

Σήμερα η σημαία μας κυματίζει στα σύνορά μας, στα πλοία, στα σχολεία μας και σε κάθε σημείο όπου είναι απαραίτητο να διακηρυχθεί η εθνική μας παρουσία. Χρέος όλων μας είναι να την τιμούμε, να την σεβόμαστε και να αντλούμε από αυτήν  περηφάνια και αισιοδοξία,  ειδικά στις μέρες μας, λόγω και των ιδιαίτερα δύσκολων καταστάσεων που βιώνει η πατρίδα μας.

Με το κείμενο αυτό, αφιερωμένο στη σημαία μας, ξεκίνησε η φετινή μας γιορτή. Επιπλέον, ορίστηκαν η Σημαιοφόρος και οι παραστάτες για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και απονεμήθηκαν τα αριστεία και τα βραβεία για την περσινή σχολική χρονιά. Συντονιστής, ο εκπαιδευτικός του Σχολείου μας, κ. Τζημάκας Ράλλης, ο οποίος, με τη βοήθεια πολλών μαθητών και μαθητριών, μας χάρισαν άλλη μια όμορφη γιορτή για να τιμήσουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες από τη γιορτή μας:

Προσοχή! Για τους μαθητές που εμφανίζονται στις φωτογραφίες, υπάρχει γονική συγκατάθεση.
Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση φωτογραφιών σε οποιοδήποτε άλλο έντυπο ή  ηλεκτρονικό μέσο!

Ο Κώστας Καζάκος διαβάζει το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη – Aν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος:

Print Friendly, PDF & Email