Για μια ακόμη χρονιά το Σχολείο μας συμμετέχει στην Παγκόσμια γιορτή της “‘Ωρας του Κώδικα”. Μιας ώρας αφιερωμένη στον Προγραμματισμό, με μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν σε δραστηριότητες σχετικά με τον Προγραμματισμό Υπολογιστών.

Φετινός στόχος να δημιουργήσουν οι μαθητές ένα δικό τους παιχνίδι χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί Πλακίδια (blocks), και μετατρέπει αυτόματα τη δημιουργία τους σε κώδικα Javascript.

Για να συμμετέχουν οι μαθητές μας, δημιουργήθηκε ηλεκτρονική τάξη στην πλατφόρμα Code.org και λογαριασμοί για κάθε έναν από τους μαθητές που συμμετείχαν. Οι περισσότεροι ολοκλήρωσαν και τα 14 επίπεδα της δραστηριότητας, και πλέον έχουν στη διάθεσή τους τα εργαλεία για τη δημιουργία του δικού τους εξατομικευμένου παιχνιδιού, το οποίο μπορούν να διαμοιράσουν στη συνέχεια, σε οποιονδήποτε επιθυμούν.

Όσοι μαθητές επιθυμείτε να συνεχίσετε να προγραμματίζετε, αρκεί να κάνετε κλικ στην εικόνα που ακολουθεί, να εισάγετε τον εξαψήφιο κωδικό της ηλεκτρονικής τάξης και τις μυστικές λέξεις που σας έχουν δοθεί (αν για κάποιο λόγο χάσετε τους κωδικούς σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα σας δοθούν νέοι):

Αν τώρα θέλετε να δοκιμάσετε (ανεξάρτητα από το αν συμμετείχατε ή όχι και ανεξάρτητα από την ηλικιακή σας ομάδα), μπορείτε να κάνετε κλικ στην εικόνα που ακολουθεί και να αποκτήσετε πρόσβαση στο πλούσιο υλικό του ιστοτόπου της Ώρας του Κώδικα, δοκιμάζοντας τις προτεινόμενες δραστηριότητες:

Print Friendly, PDF & Email