Περισσότερα από 40 χρόνια πέρασαν από τότε που εμφανίστηκε ο ιός HIV ο οποίος προκαλεί το AIDS. Ο ιός φαίνεται να είναι ανίκητος και ο μόνος τρόπος προστασίας των ανθρώπων είναι η σωστή ενημέρωση.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, η οποία έχει οριστεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και τον ΟΗΕ να είναι η 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους, συνδράμει στην ενίσχυση της ενημέρωσης των πληθυσμών αφού κατά την ημέρα αυτή γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο σοβαρές προσπάθειες ενημέρωσης των ανθρώπων. Παράλληλα όμως, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS είναι η ημέρα που συνειδητοποιεί ο άνθρωπος του δυτικού τρόπου ζωής την επιπολαιότητά του, την εχθρότητά του απέναντι στον συνάνθρωπό του, τον ρατσισμό του απέναντι σε όσους διακρίνει ή στιγματίζει, το φόβο του, την μοναξιά του.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα AIDS, πραγματοποιήσαμε μια μικρή εκδήλωση στο Σχολείο μας για την ενημέρωση όλων μας σχετικά με τον ιό HIV. Εισηγητής ο κ. Λάζαρης Δημήτριος, Βιολόγος και εκπαιδευτικός του Σχολείου μας. Μας παρουσίασε τη δράση του ιού, πως μεταδίδεται, μύθους και αλήθειες και βασικούς τρόπους προστασίας.  Στο τέλος απάντησε στις ερωτήσεις μας και πιστεύουμε πως όλοι μας πλέον έχουμε κατανοήσει καλύτερα αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τι έχετε μάθει, μπορείτε να απαντήσετε το παρακάτω Quiz σχετικά με το AIDS. Ευχαριστούμε τον κ. Λάζαρη για τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις! Κάντε κλικ στην εικόνα, πατήστε Start Game και αν σας ζητήσει εγγραφή, απλά αγνοήστε το πατώντας Skip For Now:

Τα παρακάτω βίντεο είναι αρκετά κατατοπιστικά και μπορείτε να τα συμβουλευτείτε για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας:

α) Εκπαιδευτικό βίντεο για τον Ιό του HIV. Πανεπιστημιακή εργασία των φοιτητριών της Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ. Μισιργή Στέλα και Καρατζά Μαρία για τον ιό HIV και το AIDS:

β) Εξαιρετικό Animation για την αναπαράσταση του πολλαπλασιασμού του Ιού HIV:

γ) το AIDS στην Ελλάδα το 1993 (βίντεο του τότε ΚΕΕΛΠΝΟ):

δ) Streets of Philadelphia – το γνωστό τραγούδι του Bruce Springsteen από τη σχετική ταινία με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks:

Print Friendly, PDF & Email

Διαβάστε ακόμη...

9/1/2019 – 200 Παρατηρήσεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα! Πρώτο ενημερωτικό δελτίο με την πρόοδό μας και λίγα στατιστικά.... Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, φτάσαμε τις 200 παρατηρήσεις!!! Που βρισκόμαστε μέχρι τώρα... 34 μέλη, αλλά 22 ενεργοί παρατηρητές. 200 παρατηρήσ...
21/12/2018 – Χριστουγεννιάτικες Δραστηριότητες για τις Διακοπές! Quiz, Puzzle και άλλες εκπλήξεις! Καλές γιορτές!... Αγαπητοί/τές μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί γονείς, αγαπητοί/τές συνάδελφοι, αγαπητοί και αγαπητές επισκέπτες του ιστοτόπου μας, Χρόνια Πολλά!!! Με...
20/12/2018 – Β΄ κύκλος επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Ξένων Γλωσσών (μέχρι 11/1/2019 οι αιτήσεις)... Αγαπητοί συνάδελφοι Σας ενημερώνουμε ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ( Ι.Ε.Π.) υλοποιεί τη Δράση 2 «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στα Νέα Προγρά...
18/12/2018 – Robogirl… μια ομάδα, μια παρέα, μια απίθανη ιδέα! Δείτε την ταινία!... Όλοι έχετε δει το διαφημιστικό σποτ, για την ταινία Robogirl. Η πρωταγωνίστρια Σοφία, ένα 14χρονο κορίτσι που δεν έχει καμία σχέση με τις θετικές επισ...