Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες,

με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων σας υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:

Προσερχόμενοι στις αίθουσες εξετάσεων επιτρέπεται να φέρετε μαζί σας ΜΟΝΟ στυλό (μαύρο ή μπλέ) ανεξίτηλης μελάνης, μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ γενικά ΔΕΝ επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά ΜΟΝΟ αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Για να γίνετε δεκτοί στις εξετάσεις χρειάζεστε ως βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχετε άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Απαγορεύεται να φέρετε μαζί σας βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στην Πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, η οποία θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού του γραπτού σας.

Αυτονόητο θεωρείται πως κατά τη διάρκεια των εξετάσεων η συμπεριφορά σας θα είναι υποδειγματική, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Θα συμμορφώνεστε με τις υποδείξεις των επιτηρητών και δε θα παρενοχλείτε τους άλλους εξεταζόμενους. Σε αντίθετη περίπτωση, οι επιτηρητές έχουν δικαίωμα να σας αφαιρέσουν το τετράδιο.

Το τετράδιο που θα σας διανεμηθεί για να απαντήσετε τα θέματα θα έχει 16 φύλλα και θα πρέπει να το διαχειριστείτε σωστά, ώστε να χωρέσει τις απαντήσεις σας. Δεν επιτρέπεται η χορήγηση δεύτερου τετραδίου ή η αφαίρεση φύλλων από αυτό.

Διευκρινίζεται ότι τα τελευταία φύλλα του τετραδίου μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τον υποψήφιο ως πρόχειρο, αφού αναγράψει σαφώς την ένδειξη ΠΡΟΧΕΙΡΟ σε όσες σελίδες χρησιμοποιήσει ως πρόχειρες, οι οποίες δεν βαθμολογούνται σε καμία περίπτωση.

Επίσης δε γράφεται πουθενά αλλού ονομαστικά στοιχεία ή άλλα διακριτικά, παρά μόνο όπου σας υποδειχθεί από τους επιτηρητές.

Μόλις τελειώσετε, ελέγχετε αν έχετε απαντήσει σε όλα τα θέματα, παραδίδετε το τετράδιό σας και αποχωρείτε από την αίθουσα

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

Print Friendly, PDF & Email