Αγαπητοί μαθητές, αγαπητέ μαθήτριες,

σας ενημερώνουμε ότι άνοιξε για δοκιμαστική εφαρμογή και είναι στη διάθεση όσων θα φοιτήσουν στη Γ’ Λυκείου το έτος 2019 -2020, η πλατφόρμα https://a-dilosi.it.minedu.gov.gr/ για την Α’ Δήλωση προτίμησης Τμημάτων από την οποία θα προκύψουν τα Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η εφαρμογή σε αυτή τη φάση έχει το σκοπό της επίδειξης (demo) για την εξοικείωση των μαθητών/τριών με το νέο σύστημα. Μπορείτε έτσι να πάρετε μια πρώτη γεύση για το τι θα δείτε τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε, η κατανομή των τμημάτων στα επιστημονικά πεδία δεν είναι οριστικοποιημένη, οπότε μπορεί να γίνουν μικρές αλλαγές.

Για να εισέλθετε στο demo, χρησιμοποιείστε τους κωδικούς εξετάσεων 20000011, 20000012, 20000013 και 20000014 για τα επιστημονικά πεδία 1, 2, 3 και 4 αντίστοιχα. Για όλους αυτούς τους κωδικούς εξετάσεων ο κωδικός ασφαλείας είναι «123».

Στο demo μπορείτε να δείτε τη μορφή της Α’ Δήλωσης αλλά δε μπορείτε να κάνετε αλλαγές, ούτε να οριστικοποιήσετε.

Πριν προχωρήσεις στη συμπλήρωση της Α΄ Δήλωσης, διάβασε προσεκτικά τις ακόλουθες οδηγίες:

  1. Μην ξεχνάς ότι η υποβολή της Α΄ Δήλωσης είναι υποχρεωτική, ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεσαι για πρόσβαση σε Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης (ΤΕΠ). Αν δεν την υποβάλεις, χάνεις το δικαίωμα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ακόμα και μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.
  2. Να θυμάσαι ότι οι επιλογές σου δεν είναι δεσμευτικές. Η Α΄ Δήλωση σου προσφέρει τη δυνατότητα να εισαχθείς σε κάποιο Τμήμα χωρίς εξετάσεις, αλλά διατηρείς το δικαίωμα τον ερχόμενο Φεβρουάριο να αρνηθείς το τυχόν ΤΕΠ που δήλωσες και να πας για πανελλαδικές. Στην περίπτωση αυτή η Α΄ Δήλωση παύει να ισχύει και είναι σαν να μην έγινε ποτέ.
  3. Πριν ξεκινήσεις την επιλογή Τμημάτων, βεβαιώσου ότι τα ατομικά σου στοιχεία είναι σωστά.
  4. Στην Α΄ Δήλωση μπορείς να εντάξεις από 1 μέχρι 10 Τμήματα.
  5. Η σειρά προτίμησης δεν έχει σημασία.
  6. Μέχρι να οριστικοποιήσεις τη δήλωσή σου (και εφόσον δεν έχει εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής), μπορείς να την αλλάξεις όσες φορές θέλεις.
  7. Μην ξεχάσεις να οριστικοποιήσεις την Α΄ Δήλωση μέσα στην οριζόμενη προθεσμία, αλλιώς θα είναι σαν να μην την έκανες, με συνέπεια να μην μπορέσεις να συμμετάσχεις ούτε στις πανελλαδικές εξετάσεις.
  8. Σύντομα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας Α΄ Δήλωσης, θα γνωρίζεις αν στις επιλογές σου υπάρχουν ένα ή περισσότερα ΤΕΠ και ποια είναι αυτά. Τα ΤΕΠ δεν είναι προκαθορισμένα. Το αν κάποιο τμήμα θα χαρακτηριστεί ΤΕΠ εξαρτάται από το πόσοι/ες υποψήφιοι/ες θα το περιλάβουν στην Α΄ Δήλωση. Αν το περιλάβουν λιγότεροι από τους εισακτέους, τότε χαρακτηρίζεται ΤΕΠ.
Print Friendly, PDF & Email