Αγαπητοί/ες μαθητές/τριες, αγαπητοί γονείς, αγαπητοί/ες συνάδελφοι/φισσες

με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σας καλωσορίζω στα σχολεία και σας εύχομαι μια χρονιά δημιουργική, μια χρονιά επιτυχιών, διακρίσεων και προόδου. Να έχετε όλοι και όλες υγεία και δύναμη, έμπνευση, πείσμα και υπομονή, για να κατακτήσετε τους στόχους σας και να απολαύσετε το συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης.

Σ’ αυτό το ταξίδι να κρατήσετε τη σκέψη σας υψηλή, ώστε να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες που τυχόν να συναντήσετε στην πορεία σας. Μην επιτρέψετε να λειτουργήσουν ως ανασταλτικοί παράγοντες, αλλά ως ευκαιρίες και δυνατότητες, αποδεικνύοντας κάθε φορά το μέτρο της αξίας σας. Κάθε τι που αξίζει στην ζωή μας, απαιτεί προγραμματισμένη, μεθοδική και επίμονη προσπάθεια ώστε να οδηγήσει στην ανταμοιβή και στην επιτυχία.

Το μήνυμα που θέλω να σας απευθύνω είναι ότι ο καθένας από εσάς είναι ξεχωριστός, μια ξεχωριστή προσωπικότητα με δική της αξία. Όλοι και όλες αξίζετε, ενώστε τις δυνάμεις σας, μάθετε να σέβεστε τον εαυτό σας, τους γονείς σας, τους/τις καθηγητές/τριες σας, για να μπορέσετε να προχωρήσετε όλοι μαζί μπροστά για το δικό σας καλό και μέλλον.

Το σχολείο είναι πηγή γνώσης αλλά και φορέας αξιών. Οι αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης είναι τα θεμέλια της σχολικής κοινότητας, της σχέσης εκπαιδευτικού με μαθητή και γονείς. Με τις αξίες αυτές, ζωντανές και παρούσες στην καθημερινότητα κάθε σχολικής κοινότητας, η χρονιά που ξεκινάει μπορεί να είναι και δημιουργική και ελπιδοφόρα.

Στον αγώνα αυτό έχετε συμπαραστάτες όλους μας, τους εκπαιδευτικούς που σας προσφέρουν τη γνώση, την εμπειρία αλλά και την ευαισθησία τους και τους γονείς σας, οι οποίοι σας υποστηρίζουν και σας παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε.

Σας καλώ λοιπόν όλες και όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με πνεύμα σύνεσης και συνεργασίας ώστε να γίνουμε η γέφυρα της προόδου και της επιτυχίας των προσδοκιών και των στόχων σας.

Σας εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη για μια νέα δημιουργική σχολική χρονιά!

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων

Πέτρος Δ. Αγγελόπουλος

Print Friendly, PDF & Email
Διαβάστε ακόμη...
22/10/2019 – Πτήσεις μαθητών/τριών της Γ΄ Λυκείου 2019-2020 με Ελικοφόρα Πτητικά Μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας... Στο πλαίσιο του Εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, θα προγραμματιστούν στην Αεροπορ...
21/10/2019 – Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) 2020... Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.better...
21/10/2019 – Ενδεικτικές Λύσεις των ασκήσεων για το συμπληρωματικό υλικό στο μάθημα Πληροφορική Γ΄ Λυκείου Ο.Π.... Οι Ενδεικτικές Λύσεις των ασκήσεων του συμπληρωματικού υλικού για το μάθημα Πληροφορική της Γ' Λυκείου, από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. ...
20/10/2019 – Πρόσκληση Λέσχης Ανάγνωσης Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας σε αφιέρωμα για την Εθνική Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου... Την Κυριακή 27 Οκτώβρη 2019, ώρα 8 μ.μ.,  σας προσκαλούμε στο ξενοδοχείο Νήρικος, όπου θα παρουσιάσουμε, σε ειδικό αφιέρωμα για την Εθνική Γιορτή...