Σας ενημερώνουμε ότι το Σχολείο μας θα συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras® – Κάστορας. Ο δεύτερος διαγωνισμός στην Ελλάδα θα διεξαχθεί στο διάστημα 18/11/2019 – 29/11/2019. 

Για το σχολικό έτος 2019-2020 ο διαγωνισμός έχει λάβει έγκριση (Φ15/155347/Δ2/4.10.2019) από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, και θα υλοποιηθεί με τους όρους που αναφέρονται σε αυτήν.

Το Σχολείο μας έχει ήδη αιτηθεί τη δημιουργία λογαριασμού και υπεύθυνος συντονισμού και εγγραφής των μαθητών είναι ο καθηγητής Πληροφορικής, Παπαγεωργίου Νικόλαος.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό Bebras έχει διάρκεια 35 λεπτά της ώρας και περιλαμβάνει την απάντηση 10 σύντομων προβλημάτων ή ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών που απαιτούν την εφαρμογή λογικής και υπολογιστικής σκέψης. Τα θέματα είναι διασκεδαστικά και ελκυστικά και βασίζονται σε σημαντικά προβλήματα που συχνά αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες της Πληροφορικής. Είναι διατυπωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην απαιτείται προηγούμενη τυπική γνώση για να απαντηθούν, αλλά λογική σκέψη και υπολογιστική νοοτροπία.

Για να συμμετέχουν οι μαθητές απαιτείται γονική συγκατάθεση και συμπλήρωση της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου.

Προτείνουμε στους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας, να επισκεφτούν τον επίσημο ιστότοπο (https://bebras.gr/) ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού.

Επίσης θα ήταν καλό να δείτε μαζί με τα παιδιά τα παραδείγματα θεμάτων, στη σχετική σελίδα, αλλά και τα θέματα προηγούμενων διαγωνισμών.

Όσοι μαθητές πρόκειται να συμμετέχουν θα πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωμένη την υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη από τον/την γονέα-κηδεμόνα τους, μέχρι την Παρασκευή 15/11/2019, ώστε να γίνει ο σχετικός προγραμματισμός για την ημέρα διεξαγωγής στο Σχολείο μας.

Print Friendly, PDF & Email
Διαβάστε ακόμη...
18/11/2019 – Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το Σχολείο μας υποστηρικτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου... Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και ...
18/11/2019 – Eισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021... Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλούνται οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της ...
15/11/2019 – Εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου για το σχολικό έτος 2019-2020... Με μια σεμνή τελετή έγινε ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο Σχολείο μας. Υπεύθυνος της εορτής ο εκπαιδευτικός, κ. Κοτζοχάμπο...
14/11/2019 – Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, για την επέτειο του Πολυτεχνείου... Όσοι έπεσαν στο χώρο ετούτο, εγείρονται και προχωρούν στην ιστορία, κι ο λαός μαζί τους, εκεί που σμίγουν φως και χώμα κι όνειρο, εκεί που λευτεριά...