Σας ενημερώνουμε σχετικά με την υλοποίηση ενός προγράμματος Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη με συντονιστές το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης ΜΙΟ-ECSDE (πρωτοβουλία MEdIES) και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) με τίτλο: «Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες». Το πρόγραμμα, είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πρόκειται να εφαρμοστεί σε μαθητές/τριες σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κυρίως σε νησιά και παράκτιες περιοχές, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί φέτος σε μαθητές Ε’ Τάξης Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου, ενώ σε περιπτώσεις ολιγοθέσιων, απομακρυσμένων μικρών σχολείων, ή/και Γ/σίων με Λυκειακές τάξεις, ή/και κωλύματος, δύναται να εφαρμοστεί και σε άλλες τάξεις, μετά από συνεννόηση. Το πρόγραμμα διαρκεί δύο σχολικές ώρες (~90 λεπτά χωρίς διάλειμμα) και είναι σχεδιασμένο για εφαρμογή σε επίπεδο σχολικού τμήματος (~25 μαθητές).

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων κυρίες Παναρίτου Κωνσταντίνα και Καζολή Ανθή, μετά από ενημέρωση των Διευθυντών Εκπαίδευσης Λευκάδας και σχετική έγκριση για τη συνδιοργάνωση των κοινών δράσεων, σε συνεργασία και με το ΚΕΑ /ΚΠΕ Σφακιωτών.

Η υλοποίηση του προγράμματος, σε επιλεγμένες ημερομηνίες θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεννόησης με τα Σχολεία, με προϋπόθεση τη μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος. Για το Γυμνάσιο Βασιλικής έχει προγραμματιστεί η Τρίτη 5/11/2019.

Παράλληλα με τις πρωινές επισκέψεις στα σχολεία, θα συνδιοργανωθεί με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ένα σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών (Τρίτη 5η Νοεμβρίου, 17:15 – 20:30, Αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου).

Επίσης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης των κατοίκων, και των κοινωνικών και οικονομικών φορέων του νησιού, η οποία συνδιοργανώνεται από το Δήμο Λευκάδας, το ΜΙΟ- ECSDE (πρωτοβουλία MEdIES) & την ΕΕΑΑ τη Δευτέρα 4η Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας (17:15 – 20:30).

Επιθυμούμε το πρόγραμμα να επικοινωνηθεί στους γονείς και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού σας. Μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας.

Εκ μέρους της Παιδαγωγικής Ομάδας του MEdIES

Βασίλης ΨΑΛΛΙΔΑΣ

Συντονιστής προγράμματος

Το σχετικό έγγραφο

Print Friendly, PDF & Email