Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία…

Μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών μας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, με υπευθύνους του Κ.Ε.Σ.Υ. Λευκάδας. Στις συναντήσεις αυτές μαθητές και μαθήτριες, ενημερώθηκαν, εξέφρασαν απόψεις και απορίες και συμμετείχαν σε δραστηριότητες σχετικά με το τόσο σημαντικό αυτό θέμα.

Λίγα λόγια για την ημέρα:

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992, με τη διακήρυξη 47/3. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Στον ιστότοπο του Υπουργείου, έχει αναρτηθεί κατάλογος που περιλαμβάνει μια ποικιλία εκπαιδευτικού υλικού (απλοποιημένα κείμενα συμβάσεων, προτεινόμενα παιδικά βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ και ομιλίες). Δείτε το υλικό.

Print Friendly, PDF & Email