Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι σχολικές μονάδες που υλοποιούν εγκεκριμένα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, βάσει της με αρ. πρωτ. 190790/Δ7/04-12-2019 εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ, δύνανται:

  • να αιτηθούν εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητών/τριών και των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών τους σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προκειμένου να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνονται και υλοποιούνται από αυτά,
  • να υποβάλουν αίτηση για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών τους,
  • να αιτηθούν τη συμμετοχή τους σε θεματικά δίκτυα (τοπικά, περιφερειακά, εθνικά και διεθνή).

Χρονοδιάγραμμα ενεργειών:

α) Έως τις 21/02/2020 οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων που υλοποιούν με τους μαθητές τους προγράμματα ΠΕ,ΑΥ,ΠΘ καταθέτουν στους αρμόδιους Υπεύθυνους των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης αίτηση παρακολούθησης εκπαιδευτικού προγράμματος σε ΚΠΕ. Αντίστοιχα, οι εκπαιδευτικοί που εκπονούν Ερευνητικές Εργασίες καταθέτουν αίτηση στο ΚΠΕ που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν.

β) Έως τις 27/02/2020 οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης διαβιβάζουν στα ΚΠΕ τους πίνακες με τις αιτήσεις των σχολικών ομάδων για παρακολούθηση προγράμματος του ΚΠΕ.

γ) Έως τις 09/03/2020 τα ΚΠΕ, κατόπιν επικοινωνίας με τις ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες, καταρτίζουν το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων που πρόκειται να δεχθούν.

Σημειώνεται ότι δε θα γίνονται δεκτές από τα ΚΠΕ εκπρόθεσμες καταστάσεις από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ή μεμονωμένες αιτήσεις από τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων, ακόμη και αν πληρούν όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Αναλυτικά η εγκύκλιος

Αίτηση σε επεξεργάσιμη μορφή word

Print Friendly, PDF & Email