Ο καθένας έχει την ευθύνη να κάνει μια θετική διαφορά στο διαδίκτυο. Μπορούμε όλοι να προωθήσουμε το θετικό, με το να είμαστε ευγενικοί, να δείχνουμε σεβασμό προς τους άλλους και να αναζητούμε θετικές ευκαιρίες δημιουργίας και διασύνδεσης. Μπορούμε όλοι να απαντήσουμε στην αρνητική χρήση του διαδικτύου αναφέροντας οποιοδήποτε ακατάλληλο ή παράνομο περιεχόμενο.

Για μία ακόμη χρονιά, το σχολείο μας, ευαισθητοποιημένο σε θέματα ασφάλειας διαδικτύου δηλώνει υποστηρικτής της ημέρας με εκδήλωση για ολόκληρη τη σχολική κοινότητα με τίτλο: Εκπαιδευτικοί, Μαθητές και Γονείς, όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! Συντονιστής της εκδήλωσης ο καθηγητής πληροφορικής του σχολείου μας, Παπαγεωργίου Νικόλαος.

Ειδικά για φέτος, μεγάλη ήταν η συμβολή των μαθητών και μαθητριών της Β΄ Λυκείου οι οποίοι εκπόνησαν στο πρώτο τετράμηνο, ερευνητική εργασία με θέμα την Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Δημιούργησαν αφίσες και πραγματοποίησαν έρευνα με συμπεριφορές όλων των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας στο Διαδίκτυο. Όλα τα παραπάνω παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση.

Να σημειώσουμε ότι παρουσιάστηκε εγκεκριμένο υλικό από τον κόμβο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, με σκοπό να καλύψει τις περισσότερα σημεία σχετικά με τους κινδύνους και τους τρόπους προστασίας κατά την πλοήγησή μας στο Διαδίκτυο. Ακολουθεί η παρουσίαση της εκδήλωσης και φωτογραφικό υλικό:

Προσοχή! Για τους μαθητές που εμφανίζονται στις φωτογραφίες και τα βίντεο, υπάρχει γονική συγκατάθεση.
Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση φωτογραφιών σε οποιοδήποτε άλλο έντυπο ή  ηλεκτρονικό μέσο!

…και οι παρουσιάσεις των μαθητών/τριών μας στα πλαίσια των ερευνητικών εργασιών:

Αν ψάχνετε περισσότερο υλικό για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, μπορείτε να δείτε τα σχετικά άρθρα στη σελίδα του σχολείου μας, εδώ.

Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφτείτε:

Επίσης πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό:

Αλλά και συμβουλές για γονείς

Print Friendly, PDF & Email