Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, θα πραγματοποιηθεί από 15 έως και 23 Οκτωβρίου 2016. Είναι ένα κίνημα βάσης το οποίο προωθεί την δημιουργικότητα μέσω του προγραμματισμού. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2013 από εθελοντές οι οποίοι ως Πρεσβευτές της δράσης την προωθούν και τη συντονίζουν στις χώρες τους.

Η βασική ιδέα αυτής της πρωτοβουλίας είναι να κάνει τον προγραμματισμό πιο προσιτό, να δείξει στους νέους, τους ενήλικες, αλλά και τους ηλικιωμένους πώς να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα μέσω του προγραμματισμού και πώς να απομυθοποιήσουν αυτές τις δεξιότητες και να φέρει σε επαφή δραστήριους ανθρώπους με σκοπό να μάθουν μαζί.

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αξία της δράσης καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

  • Οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις εκμάθησης προγραμματισμού.
  • Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι εργαστήρια εκμάθησης προγραμματισμού σε σχολεία της περιοχής τους ή να προσκαλέσουν προγραμματιστές,  συναδέλφους, γονείς ή/και μαθητές που ξέρουν να προγραμματίζουν, για να διδάξουν άλλους συναδέλφους,  γονείς ή μαθητές που ενδιαφέρονται να μάθουν.

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να συμμετέχουν σε Εκδηλώσεις της περιοχής τους που έχουν ήδη προστεθεί ή θα προστεθούν στο Χάρτη Εκδηλώσεων. Όσα σχολεία επιθυμούν να οργανώσουν τη δική τους δράση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού μπορούν να ξεκινήσουν να σχεδιάζουν την εκδήλωσή τους και να την προσθέσουν στο Χάρτη Εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού: http://events.codeweek.eu/

Το Σχολείο μας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την Τρίτη 18/10/2016 και ώρα 10:00 π.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου.

Για τις προηγούμενες εκδηλώσεις μπορείτε να διαβάσετε σχετικά εδώ για το 2015 και εδώ για το 2014.

Το φετινό θέμα θα έχει να κάνει με θέματα Κρυπτογράφησης Δεδομένων, και όλοι όσοι παρευρεθούν θα συμμετέχουν σε δράστηριότητες και παιχνίδια ώστε να κατανοήσουν τη διαδικασία της κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης δεδομένων.

Υπεύθυνος της διοργάνωσης ο καθηγητής Πληροφορικής του Σχολείου μας, Παπαγεωργίου Νίκος (ΠΕ 19).

Σας περιμένουμε όλους!

Print Friendly, PDF & Email