Πέρασαν 40 χρόνια από τότε που εμφανίστηκε ο ιός του HIV ο οποίος προκαλεί το AIDS. Ο ιός φαίνεται να είναι ανίκητος και ο μόνος τρόπος προστασίας των ανθρώπων είναι η σωστή ενημέρωση. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, η οποία έχει οριστεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και τον ΟΗΕ να είναι η 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους, συνδράμει στην ενίσχυση της ενημέρωσης των πληθυσμών αφού κατά την ημέρα αυτή γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο σοβαρές προσπάθειες ενημέρωσης των ανθρώπων. Παράλληλα όμως, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS είναι η ημέρα που συνειδητοποιεί ο άνθρωπος του δυτικού τρόπου ζωής την επιπολαιότητά του, την εχθρότητά του απέναντι στον συνάνθρωπό του, τον ρατσισμό του απέναντι σε όσους διακρίνει ή στιγματίζει, το φόβο του, την μοναξιά του.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα πραγματοποιήσαμε μια μικρή ενημερωτική εκδήλωση στο σχολείο μας με ομιλητή τον καθηγητή Βιολογίας, κ. Δημήτριο Λάζαρη.

Με αφορμή την ημέρα, αναρτήσαμε το παρακάτω εκπαιδευτικό – ενημερωτικό υλικό:

Δείτε ακόμη ένα καταπληκτικό βίντεο – animation για τη δράση του ιού στα κύτταρα:

Για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας μετά από την ενδιαφέρουσα εκδήλωσή μας, μπορείτε να απαντήσετε το παρακάτω Quiz. Τις ερωτήσεις μας τις έδωσε ο κύριος Λάζαρης, και προσαρμόστηκαν στη γνωστή πλατφόρμα Quizziz, από τον καθηγητή Πληροφορικής του Σχολείου μας, για να μπορείτε να το απαντήσετε από οποιαδήποτε συσκευή, και να λάβετε και ανατροφοδότηση για τις απαντήσεις σας.

Για να παίξετε, κάντε κλικ εδώ. Αν δυσκολευτείτε δείτε μια ακόμη φορά την παρουσίαση του κ. Λάζαρη…

Print Friendly, PDF & Email