Με αφορμή τη διαρροή της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με την οποία το σχολείο μας υποβαθμίζεται από την κατηγορία Θ (9 μόρια) στην κατηγορία Ζ (7 μόρια), συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, το Σχολικό Συμβούλιο του Γυμνασίου – Λ.Τ. Βασιλικής και αποφάσισε τα εξής:

Η υποβάθμιση του σχολείου μας στην κατηγορία Ζ’ συνεπάγεται αυτομάτως ότι η λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων των Ομάδων Προσανατολισμού θα εγκρίνεται μόνο “κατά παρέκκλιση” από το ίδιο του Υπουργείο Παιδείας. Άμεση συνέπεια αυτού θα είναι η ουσιαστική υποβάθμιση των λυκειακών τάξεων που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην υποβάθμιση ή και κατάργηση του ίδιου του σχολείου.

Η πρόταση αυτή του ΥΠΠΕΘ δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τη “δικαιότερη” μοριοδότηση των εκπαιδευτικών ούτε και δικαιολογείται με βάση τα γεωγραφικά και άλλα χαρακτηριστικά της σχολικής μονάδας, καθώς οι συνθήκες διαβίωσης που σχετίζονται με αυτή όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί αλλά έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω εξαιτίας και του σεισμού που έπληξε το νησί τον Νοέμβριου του 2015 και κατέστησε ακατάλληλο για χρήση το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το Γυμνάσιο.

Το σχολείο μας βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα του νησιού και είναι το πιο απομακρυσμένο σε σχέση με την πρωτεύουσα του. Η πρόσβασή του γίνεται από δύσβατο δρόμο, με πολλές και επικίνδυνες στροφές, υψομετρικές διακυμάνσεις και συχνές κατολισθήσεις λόγω βροχής. Εξυπηρετεί μαθητές που κατοικούν στα 13 ορεινά χωριά και τους 2 οικισμούς της Νότιας Λευκάδας, που βρίσκονται σε ακτίνα περίπου 20 χιλιομέτρων περιμετρικά της Βασιλικής.

Το Γυμνάσιο – Λ.Τ. Βασιλικής πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζονται από τον Νόμο για την παραμονή του στην ομάδα Θ’.

Ζητάμε:

Την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης πρότασης του ΥΠΠΕΘ για υποβάθμιση του Γυμνασίου – Λ.Τ. Βασιλικής.

Τη διατήρηση του Γυμνασίου – Λ.Τ. Βασιλικής στην Ομάδα Θ’

Τα μέλη του ΚΥΣΔΕ και η ΟΛΜΕ να καταψηφίσουν ομόφωνα την πρόταση του Υπουργείου.

Print Friendly, PDF & Email