Η Δημιουργική Εργασία των μαθητών της Β΄ Λυκείου στο μάθημα των Αγγλικών, με τίτλο Non Vionent Resistance (Μη Βίαιη Αντίσταση).

Συντονίστρια εκπαιδευτικός: Γράψα Άννα Χρυσούλα (ΠΕ 06).

Βασικός στόχος της συγκεκριμένης εργασίας ήταν η γνωριμία των παιδιών με τη βασική ιδεολογία που διέπει τον ειρηνικό τρόπο διεκδίκησης καθώς επίσης και σημαντικών προσωπικοτήτων που υιοθέτησαν τακτικές μη βίαιης αντίστασης και τα άμεσα αποτελέσματα που είχαν οι τακτικές αυτές για λαούς και κοινωνικά σύνολα.

Δευτερευόντως οι μαθητές εξασκήθηκαν στη διαδικτυακή αναζήτηση, στη συλλογή και σύνθεση πληροφοριών, δημιούργησαν πολυτροπικά κείμενα και παρουσιάσεις και εξασκήθηκαν στη συγγραφή άρθρων τα οποία δημοσίευσαν σε ηλεκτρονικό περιοδικό. Με τον τρόπο αυτό είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την αγγλική γλώσσα πρακτικά και δημιουργικά για να διευρύνουν τη γνώση τους και να δημιουργήσουν κάτι δικό τους.

Για την ανάρτηση του υλικού μας χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα ηλεκτρονικών περιοδικών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (Schoolpress), στην οποία δημιουργήθηκε το τεύχος Non Vionent Resistance στο περιοδικό Teen Spirit!

Δείτε τα άρθρα μας εδώ, και…

…το βιντεάκι που δημιουργήσαμε κάνοντας κλικ στην εικόνα:

Print Friendly, PDF & Email