Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (CodeWeek) είναι μια πρωτοβουλία που οργανώνεται από εθελοντές, οι οποίοι προωθούν την εκμάθηση προγραμματισμού στις χώρες τους, ως Πρέσβεις της Εβδομάδας Προγραμματισμού. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2013 και για το 2018 έχει προγραμματιστεί τις ημερομηνίες 6 – 21 Οκτωβρίου.

Η βασική ιδέα αυτής της πρωτοβουλίας είναι να κάνει τον προγραμματισμό πιο προσιτό, να δείξει στους νέους, τους ενήλικες, αλλά και τους ηλικιωμένους πώς να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα μέσω του προγραμματισμού και πώς να απομυθοποιήσουν αυτές τις δεξιότητες και να φέρει σε επαφή δραστήριους ανθρώπους με σκοπό να μάθουν μαζί.

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αξία της δράσης καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να συμμετέχουν σε Εκδηλώσεις της περιοχής τους που έχουν ήδη προστεθεί ή θα προστεθούν στο Χάρτη Εκδηλώσεων. Όσα σχολεία επιθυμούν να οργανώσουν τη δική τους δράση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού μπορούν να ξεκινήσουν να σχεδιάζουν την εκδήλωσή τους και να την προσθέσουν στο Χάρτη Εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού: https://codeweek.eu/events

Ειδικά για φέτος, υπάρχει δυνατότητα να συμπράξουν τα Σχολεία (CodeWeek4All), ώστε να διαδοθεί η χρησιμότητα του Προγραμματισμού σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, κλπ…).

Έτσι κατά την καταχώρηση μιας εκδήλωσης στην πλατφόρμα του Codeweek, λαμβάνουμε ένα μοναδικό κωδικό για το Codeweek4All. Αν αυτός ο κωδικός χρησιμοποιηθεί από περισσότερα Σχολεία, τότε υπάρχει η δυνατότητα λήψης Πιστοποιητικού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Code Week Certificate Of Excellency.

Για να ληφθεί το Πιστοποιητικό θα πρέπει να ικανοποιηθεί ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:

  • Τουλάχιστον 500 συμμετέχοντες
  • Τουλάχιστον 10 εκδηλώσεις
  • Τουλάχιστον 3 διαφορετικές χώρες με συνεργασία.

Το Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Βασιλικής έχει ήδη προσθέσει εκδήλωση στο χάρτη, θα συμμετέχει με 86 μαθητές (δείτε εδώ) και ως πρώτο Σχολείο στην Περιφέρεια, κοινοποιεί τον κωδικό του, ώστε αν κάποιο Σχολείο διοργανώσει εκδήλωση και επιθυμεί, να τον συμπεριλάβει στο πεδίο Codeweek4AllChallenge.

Ο κωδικός είναι: cw18-PvDaX

Για να πάρετε ιδέες σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε στην εκδήλωσή σας, ρίξτε μια ματιά, εδώ, και εδώ.

Αν έχετε κάποια απορία θα χαρούμε να βοηθήσουμε, μιας και συμμετέχουμε στο Codeweek για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Μη διστάσετε λοιπόν να επικοινωνήσετε με το Σχολείο μας και τον καθηγητή Πληροφορικής, Νίκο Παπαγεωργίου.

Σας ευχαριστούμε!

Print Friendly, PDF & Email