Σας ενημερώνουμε ότι σε αίθουσα του πρώην δημοτικού σχολείου, στο χωριό Σύβρος Λευκάδας  λειτουργεί από φέτος και είναι επισκέψιμο  λαογραφικό μουσείο με θέμα το παλιό αγροτικό σπίτι. Τα εκθέματα είναι ταξινομημένα έτσι ώστε ο επισκέπτης να αποκομίζει σαφή εικόνα για τις βασικές δραστηριότητες και την ζωή  των κατοίκων της υπαίθρου κατά την μακραίωνη περίοδο της κλειστής οικιακής οικονομίας.

Επιπρόσθετα σε παρακείμενη αίθουσα του μουσείου από τον προσεχή Απρίλιο θα λειτουργήσει και θα είναι επισκέψιμο, το ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ. Στα εκθέματα αυτής της αίθουσας θα υπάρχουν όλα τα μελισσοκομικά εργαλεία και εφόδια καθώς και σειρά των φυσικών προϊόντων της μέλισσας. Στον ίδιο χώρο θα έχουμε επίσης και Κυψέλη παρατήρησης (Γυάλινη) όπου οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν με (απόλυτη ασφάλεια )στην φυσική τους κατάσταση των τρόπο λειτουργίας των μελισσών.

Στους επισκέπτες θα γίνεται σύντομη ενημέρωση για την μέλισσα και την μελισσοκομία από ερασιτέχνη μελισσοκόμο – ειδικό επιμορφωτή μελισσοκομίας.

Παρακαλούμε στην περίπτωση που κρίνετε τις παραπάνω δράσεις μας, ως ενδιαφέρουσες για επιμορφωτικές επισκέψεις, να επικοινωνήσετε μαζί μας  έγκαιρα, για τον σωστό προγραμματισμό της ξενάγησης των μαθητών, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ελάχιστος χρόνος  ξενάγησης είναι μισή ώρα για καθένα από τους δυο χώρους.

Περισσότερες Πληροφορίες:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΒΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑ “Ο ΑΝΤΕΛΙΚΟΣ”

Τηλέφωνα: 2645039358 & 6976703720

Πρόεδρος: Β. Δευτεραίος

Print Friendly, PDF & Email