Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Σχολείο μας πραγματοποίησε εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (Codeweek) 2018. Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας και είχε ως στόχο να αναδειχθεί η σημασία του προγραμματισμού στη σύγχρονη ζωή, αλλά και το πόσο προσιτός μπορεί να γίνει σε όποιον αποφασίσει να ασχοληθεί, ανεξάρτητα από την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκει.

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν η δημιουργία γραφικών στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch.

Μαθητές και Εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε δραστηριότητες, σχετικές με τον προγραμματισμό, δοκίμασαν τις δυνατότητές τους απαντώντας σε προκλήσεις, σε φύλλα εργασίας που τους διανεμήθηκαν. Η συμμετοχή στο Codeweek και η οργάνωση της εκδήλωσης έγινε από τον καθηγητή πληροφορικής του Σχολείου μας, Παπαγεωργίου Νικόλαο.

Προσοχή! Για τους μαθητές που εμφανίζονται στις φωτογραφίες, υπάρχει γονική συγκατάθεση.
Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση φωτογραφιών σε οποιοδήποτε άλλο έντυπο ή  ηλεκτρονικό μέσο!

Δείτε την παρουσίαση της εκδήλωσης:

 


Αν θέλετε, μπορείτε να δείτε όλα τα έργα Scratch που χρησιμοποιήθηκαν στην εκδήλωση του Σχολείου μας, και να πειραματιστείτε μόνοι σας τροποποιώντας τα σενάρια – εντολές. Στην πλατφόρμα του Scratch υπάρχει σε κοινή χρήση η συλλογή Codeweek 2018, για κάθε ενδιαφερόμενο. [Δείτε την εδώ]

Μπορείτε ακόμη να δείτε τις προηγούμενες εκδηλώσεις μας, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, στα άρθρα με την Ετικέτα Codeweek.

Print Friendly, PDF & Email