Η 18η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση. Η Ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες, να προγραμματίσουν και να διεξάγουν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης κατά των παιδιών με στόχο την ενδυνάμωσή τους.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, και με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, οργανώθηκε σήμερα μια συνάντηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας για την ευαισθητοποίηση – ενημέρωση σχετικά με το τόσο σημαντικό αυτό θέμα. Την παρουσίαση οργάνωσε ο εκπαιδευτικός του Σχολείου μας, κ. Δημήτριος Λάζαρης.

Για περισσότερες πληροφορίες και υλικό σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης κατά των παιδιών, δείτε:

Ο επίσημος Ιστότοπος του Συμβουλίου της Ευρώπης και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς

Το ενημερωτικό φυλλάδιο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Κακοποίηση (κλικ στην παρακάτω εικόνα):

Ενημερωτικά βίντεο, από το Συμβούλιο της Ευρώπης…

…και το Χαμόγελο του Παιδιού:

Print Friendly, PDF & Email