2000 άρθρα σε έναν ιστότοπο ενός μικρού Σχολείου στο νοτιότερο τμήμα της Λευκάδας! Μοιάζει απίστευτο αυτή τη στιγμή, αλλά και ποιος θα το πίστευε 16 χρόνια πριν, το 2004, όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια. Μια προσπάθεια ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας και προβολής των δράσεών της. Με ελάχιστους επισκέπτες τα χρόνια που το διαδίκτυο στη χώρα μας δεν ήταν και πολύ δημοφιλές, με ταχύτητες διαδικτύου που δε μπορεί κανείς να τις πιστέψει αν δεν τις έχει ζήσει, και ανύπαρκτες συνδέσεις στα σπίτια μας. Κι όμως… η αγάπη για αυτή την προσπάθεια, η τακτική ενημέρωση, η προβολή των δράσεων του Σχολείου μας, και η βελτίωση των υπηρεσιών διαδικτύου, την κράτησε ζωντανή τόσα χρόνια!

33 σελίδες και 2000 άρθρα, οργανωμένα σε 65 κατηγορίες άρθρων και 158 ετικέτες, που απαιτούν ιδιαίτερο κόπο, χρόνο, θυσίες αλλά περισσότερο από όλα τα άλλα, αγάπη και μεράκι!

Η σελίδα μας, πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια του Σχολείου μας, η επισκεψιμότητα αυξάνει συνεχώς και προέρχεται από όλη την Ελλάδα. Άρθρα που έχουν διαβαστεί μερικές χιλιάδες φορές, βράβευση στον 8ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων, και ενημέρωση σχεδόν σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο!

Καθημερινά προστίθενται κατηγορίες, εκπαιδευτικό υλικό, σελίδες για ενημέρωση εκπαιδευτικών, γονέων-κηδεμόνων, για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Και φυσικά άμεση προσαρμογή σε αλλαγές είτε προγραμματισμένες είτε βίαιες όπως η φετινή δύσκολη συγκυρία λόγω κορονωϊού, που σε 24 ώρες “στήθηκε” νέος κόμβος ενημέρωσης και επικοινωνίας με εκατοντάδες επισκέψεις καθημερινά, από όλη την Ελλάδα!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους επισκέπτες της σελίδας μας, όλους όσους με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι. Ευχαριστώ τους και τις συναδέλφους μου, αλλά κυρίως τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας, που είναι ο πραγματικός λόγος που αξίζει κανείς να κάνει όλη αυτή την προσπάθεια.

Φυσικά, δε μένουμε εδώ. Η προσπάθεια για ακόμη φιλικότερο περιβάλλον και ακόμη ποιοτικότερο περιεχόμενο, συνεχίζεται…

Με εκτίμηση

Ο Διαχειριστής του Ιστοτόπου

Παπαγεωργίου Νικόλαος


Υ.Γ. για να ελαφρύνω λίγο τη βάση δεδομένων και τον όγκο που καταλαμβάνει η ιστοσελίδα, έγινε διαγραφή αρκετών παλαιών άρθρων, όπως ανακοινώσεις, προσκλήσεις σε εκδηλώσεις, παλαιές εγκύκλιοι για πανελλαδικές, κλπ… που πλέον δεν έχουν καμία σημασία… τώρα βρισκόμαστε στα 1200 περίπου άρθρα!

Print Friendly, PDF & Email