Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του Υπουργείου, όλως εξαιρετικά, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2020-2021 και εφόσον παραμένει ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι σχολικές μονάδες της Π/θμιας και της Δ/θμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές/τριες, που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία, την εκπαιδευτική διαδικασία.

Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα Cisco Webex, στην οποία η εγγραφή και η ταυτοποίηση των εκπαιδευτικών θα γίνεται μέσω του λογαριασμού που διαθέτουν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Συγκεκριμένα…

Για την αρχική εγγραφή σας και τη δημιουργία λογαριασμού χρήστη στην υπηρεσία τηλεδιασκέψεων Cisco WebEx μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου του Υπουργείου Παιδείας, ακολουθείστε τα βήματα:

  1. Ανοίξτε τον φυλλομετρητή της επιλογής σας και πληκτρολογήστε τη διεύθυνση https://webex.sch.gr
  2. Θα μεταφερθείτε στη σελίδα με τίτλο «Είσοδος στην τηλεδιάσκεψη Webex για εκπαιδευτικούς». Για την σύνδεση σας πατήστε το κουμπί «Σύνδεση στο WebEx μέσω ΠΣΔ».
  3. Θα μεταφερθείτε στη σελίδα κεντρικής πιστοποίησης χρηστών (SSO) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Στη φόρμα αυτή θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τα στοιχεία πρόσβασης που έχετε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, δηλαδή το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password). Στη συνέχεια πατήστε στο κουμπί «Σύνδεση».
  4. Μετά τη σύνδεση σας θα εμφανιστεί μία φόρμα με τα προσωπικά στοιχεία σας (δηλ. επώνυμο, όνομα και email) καθώς και η ενημέρωση για την πολιτική διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων.
  5. Για να συνεχίσετε πρέπει να πατήσετε «Ναι συνέχεια στην εγγραφή».
  6. Αυτόματα ο φυλλομετρητής θα σας μεταφέρει στη σελίδα https://minedu-primary.webex.com αν είστε εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή στη σελίδα https://minedu-secondary.webex.com αν είστε εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  7. Πατήστε στο επάνω δεξιά μενού την επιλογή Sign in.
  8. Εισάγετε την e-mail διεύθυνση που έχετε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) στο σημείο με την ένδειξη “Enter your email address” και πατήστε το πλήκτρο Next.
  9. Θα εμφανιστεί η «προσωπική σας ηλεκτρονική αίθουσα διδασκαλίας». Κάτω από το όνομά σας θα βρείτε τον διαδικτυακό σύνδεσμο της αίθουσας. Για παράδειγμα, για τον χρήστη konstantinos που είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η διεύθυνση της αίθουσας θα έχει τη μορφή:
    https://minedu-primary.webex.com/meet/konstantinos
  10. Τον σύνδεσμο αυτόν μπορείτε να τον κοινοποιείτε στους μαθητές σας με όποιο τρόπο θεωρείτε πρόσφορο, έτσι ώστε να εισέλθουν στη δική σας ηλεκτρονική αίθουσα διδασκαλίας. Για παράδειγμα, μπορείτε να τον κοινοποιήσετε στους μαθητές σας είτε με e-mail είτε με ανάρτηση στην Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη) https://e-class.sch.gr ή στην Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me https://e-me.edu.gr (κοινοποίηση στον τοίχο της κυψέλης της τάξης σας).

Η σελίδα https://webex.sch.gr θα είναι πάντα το σημείο εισόδου σας στην υπηρεσία τηλεδιάσκεψης με την πλατφόρμα Cisco WebEx.

Επιπλέον, η σελίδα αυτή:

***Επειδή το δοκίμασα ήδη να σας ενημερώσω ότι δουλεύει κανονικά και κατάφερα να δημιουργήσω δωμάτιο.

***Φροντίστε να επιβεβαιώσετε τη δυνατότητα σύνδεσης στο λογαριασμό σας στο ΠΣΔ. Αν ξεχάσατε τον κωδικό σας, δείτε σχετικά εδώ.

Print Friendly, PDF & Email