Με την ευκαιρία της εορτής των προστατών της Παιδείας μας, Αγίων Τριών Ιεραρχών και στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας συνδιοργανώνουν Διαδικτυακή Εκδήλωση, με θέμα:

«Οι Τρεις Ιεράρχες. Ιστορικοί και παιδαγωγικοί προβληματισμοί»,

την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 18.00 – 20.15 μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Ζoom.

Μετά τους προβλεπόμενους χαιρετισμούς, ο διακεκριμένος συμπατριώτης μας, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου κ. Σπυρίδων Φλογαΐτης θα αναπτύξει το θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες. Ιστορικοί προβληματισμοί» και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, θα κατατεθούν «Παιδαγωγικοί προβληματισμοί – Διδακτικές προτάσεις για τη διαχρονική συμπόρευση Ελληνισμού – Χριστιανικής Πίστης» από τους κ.κ. Πηνελόπη Μωραΐτου, εκπαιδευτικό – συγγραφέα· Ηλία Λιαμή, Δρ. Θεολογίας – μουσικολόγο και Πέγκυ Φούρκα, εικονογράφο παιδικών βιβλίων. Και οι τρεις είναι συντελεστές του τρίτομου εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου «Ο Όμηρος ταξιδεύει…», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δεν θα αποσταλούν προσωπικές προσκλήσεις, όμως η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους τους Εκπαιδευτικούς και σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παραπάνω εκδήλωση!

Για να δηλώσετε συμμετοχή, ακολουθήστε τις οδηγίες που θα βρείτε στον ιστότοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης

Print Friendly, PDF & Email