Αγιασμός

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Αγιασμός  θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου στις 9.οο π.μ., ενώ οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στις 08.15 π.μ.

Έπειτα θα ακολουθήσει η διανομή των διδακτικών βιβλίων.

Η αναχώρηση των σχολικών λεωφορείων θα γίνει στις 10.00 π.μ.

 

Επίσης  σχετικά με τα μέτρα προστασίας κατά του Κορωναιού:

  1. Η είσοδος των μαθητών στο σχολείο γίνεται με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test)  ή βεβαίωση νόσησης  τελευταίου εξαμήνου  ή πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω). 
  2. Η χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες σε όλα τα τμήματα, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό.
  3. Για τον Αγιασμό ισχύει η εγκύκλιος του ΥΠΑΙΠΘ Φ1/115739/ΓΔ4/ 04-09-2020, όπου αναφέρει ότι ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί με εκπροσώπους εκπαιδευτικών-μαθητών/τριών στο προαύλιο του σχολείου και στη συνέχει ο ιερέας θα επισκεφτεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας όπου θα παρευρίσκονται οι  λοιποί εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/μαθήτριες.
  4. Το αυτοδιαγνωστικό τεστ θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), ως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο. Κατ΄ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται ως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πρίν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος συστήνεται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο.
  5. Οι μαθητές από 8/9/2021 έως 17/9/2021 μπορούν να παραλαμβάνουν 6 δωρεάν selftest (για τις επόμενες 3 εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων) από τα φαρμακεία.

  O Διευθυντής

 Μαργέλης Γεώργιος

Print Friendly, PDF & Email