Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου για το 2021 θα εορταστεί την 09/02/2021 σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids το οποίο λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Η διαδικτυακή εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για το 2021:

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Το Σχολείο μας από το 2016 υποστηρίζει το θεσμό, και πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στον ιστότοπό μας διατηρούμε ειδική κατηγορία άρθρων με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, και βραβεύεται με πιστοποίηση eSafety Label, για τις καλές πρακτικές εφαρμογής κανόνων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.


Αν ψάχνετε περισσότερο υλικό για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, μπορείτε να δείτε τα σχετικά άρθρα στη σελίδα του σχολείου μας, εδώ.

Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφτείτε:

Επίσης πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2021:

Print Friendly, PDF & Email