Η υπηρεσία Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-Τάξη) διαθέσιμη στη διεύθυνση http://eclass.sch.gr απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Η Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη διανύει φέτος το 10ο χρόνο παραγωγικής λειτουργίας της, εμπλουτίζοντας καθημερινά την κλασική διδασκαλία που πραγματοποιείται μέσα στο σχολείο, με σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία του Παγκόσμιου Ιστού που ενδυναμώνουν τη διαδικασία της μάθησης.

Από φέτος (Σεπτέμβριος 2015) η υπηρεσία ανανεώθηκε πλήρως και διαθέτει πλέον αρκετά νέα λειτουργικά χαρακτηριστικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη δυνατότητα προσαρμοστικής (responsive) διεπαφής χρήστη ικανή να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες σε οθόνες διαφορετικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets και smartphones. Οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν απευθείας πρόσβαση στην (η-Τάξη) στο tablet ή το κινητό τους και μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών για κινητές συσκευές με λειτουργικό iOS και Android. Επιπλέον, υποστηρίζεται εκτεταμένα η συμβατότητα με διεθνή πρότυπα ηλεκτρονικής μάθησης (SCORM, IMSCP) με τα οποία εξασφαλίζεται η επαναχρησιμοποίηση, η προσβασιμότητα και η ανθεκτικότητα του εκπαιδευτικού υλικού στις τεχνολογικές μεταβολές, καθώς και η διαλειτουργικότητα μεταξύ άλλων συστημάτων ηλεκτρονικής μάθησης. Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργούν και να διαχειρίζονται πλέον τα μαθήματα τους σε πολλαπλές σχολικές μονάδες.

Η διαδικασία για δημιουργία τάξης, μαθημάτων κλπ, είναι σχετικά απλή. Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να δημιουργήσει στην πλατφόρμα, μπορεί να δει περισσότερες οδηγίες εδώ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή περεταίρω βοήθεια μπορείτε να απευθυνθείτε στον καθηγητή πληροφορικής του Σχολείου μας, Παπαγεωργίου Νικόλαο.

Print Friendly, PDF & Email