Tο Κολλέγιο Αθηνών προσκαλεί μαθητές/μαθήτριες της γ΄ Γυμνασίου να συμμετάσχουν στις Εισαγωγικές Εξετάσεις για την Α΄ Λυκείου, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, 08:30-13:30, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στο campus Ψυχικού (Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό 154 52).  

Για τη σχολική χρονιά 2024-25 το Κολλέγιο θα προσφέρει:

  • τη δυνατότητα πλήρους ή μερικής οικονομικής στήριξης στους/στις είκοσι (20) πρώτους/ες μαθητές/μαθήτριες που θα επιτύχουν την εισαγωγή τους στην Α’ Λυκείου, με κριτήριο την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους. Οι αποφάσεις θα ληφθούν βάσει των  κριτηρίων του Προγράμματος Υποτροφιών του Κολλεγίου.
  • μέχρι τέσσερις (4) πλήρεις Υποτροφίες σε μαθητές που θα αριστεύσουν στις Εισαγωγικές Εξετάσεις, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης.
  • μέχρι τρεις (3) πλήρεις Υποτροφίες Ειδικού Ενδιαφέροντος σε μαθητές/μαθήτριες μεταξύ των πρώτων είκοσι (20) επιτυχόντων/ουσών που παρουσιάζουν τεκμηριωμένα εξαιρετικές επιδόσεις και ειδικές διακρίσεις στα Αθλητικά ή στη Μουσική ή στα Εικαστικά.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση οποιασδήποτε Υποτροφίας είναι ο χαρακτηρισμός της διαγωγής των μαθητών/τριών ως «Εξαιρετικής». Όλες, ανεξαιρέτως, οι Υποτροφίες θα συνεχίζουν να παρέχονται στους μαθητές/στις μαθήτριες μέχρι την αποφοίτησή τους από το Λύκειο, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων αυτές χορηγήθηκαν.

Για τους/τις υποψηφίους/ες που φοιτούν σε σχολική μονάδα της περιφέρειας, το Κολλέγιο προσφέρει – εκτός από τις προαναφερθείσες – και Περιφερειακές Υποτροφίες σε μαθητές/μαθήτριες που θα επιτύχουν την εισαγωγή τους στην Α’ Λυκείου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Υποτροφιών μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Γραφείο Υποτροφιών (τηλέφωνα: 210-6798135, 210-6798100 εσωτ. 4775, email:scholarships@athenscollege.edu.gr)

Η εξεταστέα ύλη για τις εισαγωγικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται για την εισαγωγή μαθητών/μαθητριών στην Α’ Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών και λεπτομέρειες για τα μαθήματα  που εξετάζονται βρίσκονται στον ιστότοπο www.athenscollege.edu.gr ακολουθώντας το μονοπάτι: «Εισαγωγή Μαθητών»

->«Γυμνάσιο-Λύκειο: Διαδικασία Εισαγωγής»

Πατήστε ΕΔΩ για το επίσημο έγγραφο και περισσότερες λεπτομέρειες.

Print Friendly, PDF & Email