Ποια είναι, λοιπόν, η θέση των ηλικιωμένων στην οικογένεια και την κοινωνία σήμερα; Είναι απλώς οι απόμαχοι του βίου, όταν το προσδόκιμο του χρόνου ζωής έχει αυξηθεί εντυπωσιακά; (Πρέπει να) είναι η εύκολη λύση για το «παρκάρισμα» των παιδιών και την καθημερινή τροφοδοσία της οικογένειας; Είναι, τελικά, οι ηλικιωμένοι πρόβλημα ή θησαυρός;

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστοφόρος Χρόνης, εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου, Δρ. Θεολογίας και Μ.Α. Φιλοσοφίας έρχεται να προσεγγίσει μέσα από την επιστημονική του κατάρτιση και την ποιμαντική του πείρα το θέμα: «Οι ηλικιωμένοι και η θέση τους στην οικογένεια και στην κοινωνία», στην πέμπτη συνάντηση των «Διαλόγων Γονέων» που διοργανώνει το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης.

Και η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 3 Μαρτίου 2024 και ώρα 6.00 μ.μ. στον ζεστό και φιλόξενο χώρο της «Καταφυγής» (πρώην ΝΕΛΕ ή παλαιά Μητρόπολη – οδ. Μεγανησίου 5, κοντά στην Κεντρική Πλατεία), ενώ στη διάρκεια της ομιλίας θα υπάρχει, όπως πάντοτε, δημιουργική απασχόληση των παιδιών σε άλλον χώρο, προκειμένου οι γονείς να μπορούν να συμμετέχουν απερίσπαστοι στον διάλογο.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή στους γονείς, νεότερους και… ηλικιωμένους, όπως ακόμη και σε κάθε ενδιαφερόμενο!

Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης

Πατήστε 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ για να κατεβάσετε το έγγραφο-πρόσκληση

Print Friendly, PDF & Email