Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο (για το 2019, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου) κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Το τοπίο της ασφάλειας του διαδικτύου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη για ένα «ασφαλέστερο» διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο. Είτε είμαστε παιδιά και νέοι άνθρωποι, γονείς, εκπαιδευτικοί ή κοινωνικοί λειτουργοί, είτε μέλη της βιομηχανίας, ιθύνοντες ή πολιτικοί, όλοι μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και να ενωθούμε για ένα καλύτερο διαδίκτυο. (Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα www.saferinternetday.org και στο https://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid-2019/)

Όπως και το 2018 (δείτε την εκδήλωσή μας), έτσι και για τη φετινή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (5/2/2019), το σχολείο μας, ευαισθητοποιημένο σε θέματα ασφάλειας διαδικτύου δηλώνει υποστηρικτής της ημέρας και σκοπεύει να πραγματοποιήσει εκδήλωση για την ημέρα αυτή, με τίτλο: Εκπαιδευτικοί, Μαθητές και Γονείς, όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

Ο Πανελλαδικός Χάρτης με τους Υποστηρικτές:

Φυσικά, η υπόθεση Ασφάλεια στο Διαδίκτυο δεν αφορά μια μέρα, και γι’ αυτό, πρέπει συνεχώς, όλοι μας να ενημερωνόμαστε! Μπορείτε λοιπόν να παρακολουθείτε τη σχετική κατηγορία άρθρων του Ιστοτόπου μας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Μπορείτε να δηλώσετε τη στήριξή σας στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019, εδώ!

Print Friendly, PDF & Email