Μερικές φορές οι ξένοι δεν έρχονται στη χώρα μας για να απολαύσουν τις ομορφιές της. Μερικές φορές δεν βουτάνε στα κρυστάλλινα νερά για να δροσιστούν. Μερικές φορές τα παιδιά δεν γίνονται ένα με την άμμο επειδή παίζουν μαζί της?

Οι ροές προσφύγων από τη Συρία και άλλες χώρες, προς την Ευρώπη συνεχίζονται. Ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους εξαιτίας του πολέμου, νέοι, γέροι και παιδιά πασχίζουν, με κάθε μέσο, να καταφύγουν σε πιο ασφαλείς «γειτονιές» του κόσμου. Δυστυχώς, δεν καταφέρνουν όλοι να διασχίσουν τις αποστάσεις και χιλιάδες είναι εκείνοι που «χάνονται» στην πορεία. Χιλιάδες άφησαν και αφήνουν την τελευταία τους πνοή στις θάλασσες του Αιγαίου.

Η Λευκάδα στέκεται στο πλευρό τους. Συγκεντρώνουμε όλα τα είδη που έχουν ανάγκη εκφράζοντας έτσι την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Δεν ξεχνάμε ότι οι παππούδες μας που γνώρισαν τον πόλεμο και την προσφυγιά είχαν βρεθεί στη δική τους θέση.

Τα σχολεία όλης της Λευκάδας, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς από τη Δευτέρα 05 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 09 Οκτωβρίου στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Συγκεντρώνουμε τα είδη που χρειάζονται και συμμετέχουμε στη μεγάλη αγκαλιά αγάπης και αλληλεγγύης που έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα (η επιλογή των ειδών γίνεται από την παρακάτω λίστα.)

 Η δράση είναι μια πρωτοβουλία των φορέων της πόλης μας: Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, Δήμος Λευκάδας, ΕΛΜΕ Λευκάδας, Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λευκάδας, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Λευκάδας.

ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 05.10 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09.10

 Τα είδη που έχουν ανάγκη:

Συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης
? Ατομικά νερά /χυμούς
? Ατομικές συσκευασίες μπισκότων/ κρουασάν / φρυγανιών
? Ατομικές μαρμελάδες/ βούτυρα
? Ζάχαρη
? Κονσέρβες

Είδη προσωπικής υγιεινής
? Σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια
? Οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και γενικά είδη υγιεινής.
? Σερβιέτες
? Χαρτί υγείας
? Ξυραφάκια

Λευκά είδη
? Σεντόνια
? Πετσέτες
? Μαξιλάρια
? Υπνόσακοι

Παιδικά είδη
? Πάνες
? Καροτσάκια
? Μαρσιπους
? Μπιμπερό
? Χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές

Είδη καθαρισμού/ οικιακά
? Wettex
? Latex γάντια μίας χρήσης
? Απορρυπαντικά ρούχων σε σκόνη
? Σφουγγαρίστρες, κουβάδες, σκούπες και φαράσια.
? Σακούλες απορριμμάτων
? Πλαστικά ποτήρια
? Bραστήρες (σημαντική κατανάλωση τσαγιού)

Ρουχισμός
Από είδη ρουχισμού η δομή φιλοξενίας είναι καλυμμένη.

Ανάγκες υπάρχουν -λόγω των καιρικών συνθηκών- αποκλειστικά και μόνο για:
? Αδιάβροχα
? Υπνόσακους
? Γαλότσες

Print Friendly, PDF & Email
Διαβάστε ακόμη...
11/10/2019 – Τα Αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. ΕΛΜΕ Λευκάδας... Αποτελέσματα εκλογών (10/10/2019)  Ψήφισαν: 186 Έγκυρα: 173 Άκυρα: 4 Λευκά: 9 Έλαβαν: Για το Δ.Σ. ΓΚΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  71 ...
1/10/2019 – Συνέλευση και εκλογές για την ΕΛΜΕ Λευκάδας. Υποβολή Υποψηφιοτήτων μέχρι τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019... Σας ενημερώνουμε ότι η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2018 στις 9 π.μ. στο 1ο Λύκειο Λευκάδας. Για τη ...
23/9/2019 – Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λευκάδας... Συναδέλφισσες/φοι Σας γνωστοποιούμε πως το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας όρισε, στη συνεδρίαση της 17ης Σεπτεμβρίου, ως ημέρα διεξαγωγής της Εκλογοαπολογιστ...
14/5/2019 – Γενική Συνέλευση και Εκλογές για το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019... Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στις 9 π.μ., στο 1ο Λύκειο Λευκάδας, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με τα κάτωθι θέματα: Απολογισμός απερχόμενου...