Μετά από απουσία αρκετών χρόνων το 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί και στην Κέρκυρα καθώς και σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα το διάστημα 16 έως και 20 Απριλίου 2024.

Μπορούν να λάβουν μέρος οι σχολικές μονάδες, όλων των βαθμίδων, Ιονίων Νήσων δια ζώσης ή διαδικτυακά. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο ανωτέρω πρόγραμμα είναι προαιρετική και χωρίς δαπάνη για το δημόσιο. Διοργανώνεται από τις Περιφερειακές δομές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και  υπό την  αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα
ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν: στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων των Δημοτικών και Γυμνασίων και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων των ΕΠΑΛ. Επιπλέον, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας, κ.ά.), εθνικού ή ευρωπαϊκού
εκπαιδευτικού προγράμματος ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Σημειώνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται  κάθε συμμετοχή. Θα ακολουθήσει 2η Ανακοίνωση μετά την 16η Φεβρουαρίου του 2024 στην οποία θα καλούνται οι εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη δηλώσει εκδήλωση ενδιαφέροντος να υποβάλλουν σε φόρμα την δήλωση συμμετοχής με οριστικά στοιχεία. 

Για περισσότερες πληροφορίες:  https://digifest-kerkyra.blogspot.com/

Πατήστε 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 1η Ανακοίνωση για το επίσημο έγγραφο.

Print Friendly, PDF & Email